Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή Πυροσβεστών προς Βορίδη για Κλιμάκιο Αργυράδων

Κλιμάκιο Αργυράδων
04 Μαρτίου 2023 / 21:10

ανεστάλη η λειτουργία του εν λόγω Κλιμακίου και οι πυροσβέστες έχουν μεταφερθεί στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Κέρκυρας, στον οποίο υποστηρίζουν ότι οι εγκαταστάσεις είναι τραγικές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Υ[αλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Κέρκυρας με επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη εξέφρασε την δυσαρέσκειά της αναφορικά με το ζήτημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων και με την μη εξεύρεση λύσης.

Συγκεκριμένα, ανεστάλη η λειτουργία του εν λόγω Κλιμακίου και οι πυροσβέστες έχουν μεταφερθεί στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Κέρκυρας, στον οποίο υποστηρίζουν ότι οι εγκαταστάσεις είναι τραγικές.

Επιπλέον, κατηγορούν τους τοπικούς φορείς αυτοδιοίκησης για αμέλεια καθώς δεν έκαναν κάτι για να διορθώσουν  τα προβλήματα στο Κλιμάκιο Αργυράδων, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις τους.

Απευθύνουν έκκληση προς τους αρμόδιους «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δράσουν κατεπειγόντως, προκειμένου να βρεθεί κατάλληλο κτίριο για την μεταστέγαση – μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων. Επίσης θα πρέπει πριν την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, να τελειώσουν άμεσα οι υπολειπόμενες εργασίες αποπεράτωσης στο κτίριο που θα μεταστεγαστεί ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας.»

Ακόμη συμπληρώνουν ότι «έχουμε προβεί στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες, που θεσμικά μπορούμε να εμπλακούμε, προκειμένου να βοηθήσουμε για να δοθούν λύσεις. Λίγα απομένουν να κάνουμε, όμως δεν επιθυμούμε να φτάσουμε τα πράγματα στα άκρα !!!.»

Τέλος, ζητούν να οριστεί ημερομηνία συνάντησης με τον κ. Βορίδη, ώστε να συζητηθούν τα θέματα, είτε στην Αθήνα, είτε στην Κέρκυρα, παρουσία όλων τον εμπλεκομένων θεσμικών φορέων και παραγόντων.