Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στους 57 οι νεκροί στα Τέμπη, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή

Τέμπη
02 Μαρτίου 2023 / 16:40

Προχωρά η εργαστηριακή διερεύνηση του DNA

ΛΑΡΙΣΑ. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8, η Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, έδωσε τον νεότερο απολογισμό των θυμάτων από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, αναφέροντας πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 57.
 
Όπως ανέφερε, σήμερα, Πέμπτη, έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί, ενώ χθες, Τετάρτη (01/03), μεταφέρθηκαν ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί.
 
Η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τους 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

«Η ταυτοποίηση δεν είναι έργο των ιατροδικαστών. Συνδράμουμε βέβαια, αλλά είναι ευθύνη του εργαστηρίου της εξειδικευμένης ομάδας της Πολιτικής Προστασίας για μαζικές καταστροφές. Έχουμε την πληροφόρηση ότι προχωρά η εργαστηριακή διερεύνηση του DNA. Έχουμε ήδη, μέχρι στιγμής, 14 ολοκληρωμένα αποτελέσματα, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία ταυτοποίησης από το αρμόδιο άτομο», τόνισε η κ. Λεονταρή.

Πηγή: www.iefimerida.gr