Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμα για αιμοδοσία στην Κέρκυρα (video)

Τέμπη
02 Μαρτίου 2023 / 12:49

Πολλοί φοιτητές αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας συνέρευσαν στο Παλιό Ψυχιατρείο για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ουρές σχημάτισαν φοιτητές, διοικητικό προσωπικό, εκπαιδευτικοί και πολύς άλλος κόσμος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πρυτανικού Συμβουλίου για εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του παλαιού ψυχιατρείου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Συγκλονισμένοι από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, άνθρωποι κάθε ηλικίας, συνέρευσαν από το πρωί στο Παλιό Ψυχιατρείο σε μια πρωτοφανή εκδήλωση αλληλεγγύης, για τις ανάγκες των δεκάδων τραυματιών που γέμισαν τα Νοσοκομεία.

Υπεύθυνος για τη διαδικασία της αιμοδοσίας ήταν ο αιματολόγος Μιχάλης Τζιλιάνος, ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετική την ανταπόκριση και την ευαισθησία του κόσμου. Όπως είπε, χθες έγινε άμεσα η πρώτη αποστολή σημαντικής ποσότητας αίματος από το Νοσοκομείο, σήμερα θα γίνει άλλη μια, και η προσφορά θα συνεχιστεί.

Στον χώρο βρέθηκαν τόσο η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας Μαντώ Εγγλεζοπούλου, όσο και ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ