Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια «γροθιά»για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
28 Φεβρουαρίου 2023 / 13:28

Παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ανουντσιάτα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια «γροθιά» για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας γίνονται υγειονομικοί αλλά και τοπικοί φορείς που καλούν σε παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο για την υγεία, την Πέμπτη 2 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ανουντσιάτα.
 
Η κινητοποίηση υποστηρίζεται από το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας (ΓΝΚ), το Σωματείο Ψυχιατρικού Τομέα, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, την ΕΛΜΕ, το ΕΚΚ, την ΟΓΕ, τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας και τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Κέρκυρας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης, εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων ζήτησαν την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της υγείας προτάσσοντας ως διεκδικήσεις, τις άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας του νησιού, την επαναλειτουργία ΥΠΕ Ιονίων Νήσων και του Τομέα ΕΚΑΒ Κέρκυρας όπως και την εκδίωξη των εργολάβων στη δημόσια υγεία.
 
«Θεωρούμε ότι το μοναδικό αγαθό που μας έχει μείνει οφείλουμε ο καθένας από τη θέση του να το διεκδικήσουμε και να το προασπίσουμε. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους Κερκυραίους πολίτες στο συλλαλητήριο που θα γίνει την  Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα», τόνισε η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΚ Ντίνα Ιωάννου.
 
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων στον Ψυχιατρικό Τομέα του ΓΝΚ Αλέκος Κυπριανός, στην υγεία δεν υπάρχει χρώμα, καθώς χρήστες της υγείας είμαστε όλοι. «Η ισχύς εν τη ενώσει είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί και σήμερα αυτό αποτυπώνεται στη σημερινή παρουσία», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κυπριανός αναφέρθηκε στις δομές του Ψυχιατρικού Τομέα που λειτουργούν (τέσσερα οικοτροφεία, τρεις ξενώνες, νοσοκομείο ημέρας, οξέα βραχέα νοσηλείας, εξωτερικά ιατρεία, προστατευόμενα διαμερίσματα, Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης) διευκρινίζοντας ότι το μόνο που δεν υφίσταται, είναι το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα.

«Οι ανάγκες είναι μεγάλες, το προσωπικό είναι κουρασμένο και οι αποστάσεις μεγάλες, λόγω των απομακρυσμένων δομών. Ήρθαμε σε επαφή με τη αρμόδια Υφυπουργό κ. Ράπτη, έχουμε καταθέσει και υπόμνημα και θα πρέπει να ανταποκριθεί εμπράκτως», ανέφερε ο ίδιος. Μάλιστα ως επιπλέον παρατήρηση αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα, καθώς για έναν έλεγχο βηματοδότη αναγκάζονται να μεταβαίνουν στα νοσοκομεία Ιωαννίνων.
 
Όπως τονίστηκε από τους παρόντες, το συλλαλητήριο αναμένεται να αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας καλώντας όλο τον κερκυραϊκό λαό να δώσει δυναμικό παρών στην κινητοποίηση.

 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ