Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερείκουσα: Μετά από 2,5 μήνες ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο του ακριτικού νησιού

ΔΗΜΟΤΙΚΟ
28 Φεβρουαρίου 2023 / 10:43

Τοποθετήθηκε αναπληρώτρια δασκάλα στο σχολείο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα θρανία τους επιστρέφουν μετά από δυόμιση μήνες περίπου οι τρεις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Ερείκουσας. Το κενό που είχε δημιουργηθεί, καλύφθηκε επιτέλους από αναπληρώτρια εκπαιδευτικό και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η νέα δασκάλα να αναλάβει υπηρεσία.
 
Τα μαθήματα ουσιαστικά σταμάτησαν από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν η δασκάλα του σχολείου, ζήτησε αναρρωτική άδεια λίγων ημερών. Ωστόσο μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το σχολείο δεν άνοιξε, λόγω νέας αναρρωτικής άδειας μακράς διαρκείας που πήρε η εκπαιδευτικός, με αποτέλεσμα οι μαθητές έως σήμερα να μην κάνουν ούτε μια ώρα μάθημα.
 
Σημειώνεται ότι στις 23 Δεκεμβρίου του 2022 ανακοινώθηκαν νέες προσλήψεις αναπληρωτών με ανάληψη καθηκόντων στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο τότε η απουσία της δασκάλας δεν συνιστούσε κενό, για να ζητηθεί η πλήρωσή του. Τελικά η θέση μετά από σχεδόν δυο μήνες καλύπτεται τώρα, καθώς στις πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από εκπαιδευτικό για το Δημοτικό της Ερείκουσας.
 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ
 
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της «Καθημερινής Ενημέρωσης»