Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε ο «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας» με την ανάρτηση των πρώτων εκδηλώσεων

Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας
23 Φεβρουαρίου 2023 / 20:33

Ο "Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας" εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των στόχων του "Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημέρωσε ότι στην πλατφόρμα «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας»(https://portal.isotita.telenavis.com/)αναρτήθηκαν οι πρώτες εκδηλώσεις, εγκαινιάζοντας και τυπικά τη λειτουργία του. Ο «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας» εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των στόχων του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΕΣΔΙΦ 2021-2025)». Οι στόχοι αυτοί είναι: α) η πρόληψη και καταπολέμηση έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, β) η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, γ) η ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και σε ηγετικούς ρόλους και δ) η ενσωμάτωση διάστασης του φύλου σε τομεακές πολιτικές.

Ο «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας» επικεντρώνεται στη διάδοση των εκδηλώσεων και δράσεων των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας (ΠΕΠΙΣ) και των Επιτροπών Ισότητας Φύλου των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΕΙΦ ΑΕΙ) προς όλους τους πολίτες και τους φορείς. Ουσιαστικά, αποτελεί ένα διαδικτυακό κόμβο επικοινωνίας και πληροφόρησης όπου οι εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν να  ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τις επικείμενες δράσεις τους που αφορούν σε θέματα ισότητας, όσο και να ενημερώνονται συγκεντρωτικά για τις κατά τόπους εκδηλώσεις.