Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενοχλημένος ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ από το «λανσάρισμα» Καλούδη

ΣΥΡΙΖΑ
22 Φεβρουαρίου 2023 / 19:09

Φεύγει επιστολή προς την Κουμουνδούρου με τις επισημάνσεις της Νομαρχιακής - Τα προτεινόμενα ονόματα

ΚΕΡΚΥΡΑ. "Άναψε" τη συζήτηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ το ...λανσάρισμα, μέσω διαρροών, της συμμετοχής Γιώργου Καλούδη στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του κόμματος. Στην τελική ευθεία προς τη συμπλήρωσή του, τα μόνα ονόματα που έχουν "κλειδώσει" προς το παρόν από την Κουμουνδούρου, είναι του νυν βουλευτή Αλέκου Αυλωνίτη (αυτοδίκαια), της πρώην Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, φαρμακοποιού Νικολέτας Πανδή και της Ελένης Παγκράτη, προέδρου του Σωματείου Καθαριστών του Νοσοκομείου Κέρκυρας. 

Η επαφή της Αθήνας με τον Γιώργο Καλούδη δεν είναι φήμη, είναι γεγονός, ανεξάρτητα από το πώς και το ποιος σήκωσε πρώτος το τηλέφωνο. Γεγονός επίσης είναι ότι η Αθήνα «καλοβλέπει» την υποψηφιότητα, προφανώς και λόγω της "δεξαμενής" του ευρύτερου χώρου του ΠΑΣΟΚ. 

Παρακάμφθηκε η Νομαρχιακή

Ο λόγος που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της Νομαρχιακής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το γεγονός ότι παρακάμφθηκε εντελώς το τοπικό κομματικό όργανο. Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην "Ε", το ζήτημα τέθηκε εκτός κανονικής διαδικασίας - αλλά το θέμα δεν αφορά προσωπικά τον  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πρώτα η Κέρκυρα". Παράλληλα θεωρείται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αναζωπύρωνε μια συζήτηση με διιστάμενες απόψεις, που δεν ωφελεί να επανέρχεται.

Απόφαση της συνεδρίασης της Νομαρχιακής το βράδυ της Τρίτης, ήταν να καταγράψουν όλες τις επισημάνσεις τους σε επιστολή προς την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Γίνεται σαφές ότι δεν εκφράζεται καμία αιχμή εναντίον του Γ. Καλούδη, τίθεται όμως μια εξίσου σαφής προϋπόθεση: Ότι όποιος και αν συμμετάσχει τελικά στις βουλευτικές εκλογές, θα πρέπει να έχει δεσμευτεί ότι αποσύρεται από την κούρσα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτώβρη. 

Τα ονόματα

Όσον αφορά τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου, το θέμα του Αλέκου Μιχαλά έχει κλείσει. Αν και έλαβε προσωπικό τηλεφώνημα από την Αθήνα, ο ίδιος ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι θα ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση. Κατόπιν τούτου, στις προτάσεις της Νομαρχιακής βρίσκονται τα ονόματα του Κώστα Κιτσάκη, του Ευγένιου Βλάσση, του Κώστα Γκούση, του Φοίβου Κακαβίτσα και της Μαρίας Γονίδη. 

«Κοντός ψαλμός...» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που θα οριστικοποιήσει το ψηφοδέλτιο συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο και είναι ζήτημα ημερών να γίνει η σχετική ανακοίνωση.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ