Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όπου φύγει – φύγει οι Κερκυραίοι για το τριήμερο της Αποκριάς

ΑΠΟΚΡΙΑ
22 Φεβρουαρίου 2023 / 15:58

Οι εκδρομείς της τελευταίας στιγμής δύσκολα θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, καθώς οι οδικές εκδρομές έχουν σχεδόν «ξεπουλήσει»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανάρπαστα έχουν γίνει τα οργανωμένα πακέτα που προσφέρουν ταξιδιωτικά γραφεία της Κέρκυρας για το τριήμερο της Αποκριάς. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα οι περισσότερες εκδρομές να είναι «sold out».
 
«Φωτιά» έχουν πάρει εδώ και αρκετό καιρό τα τηλέφωνα των τουριστικών γραφείων του νησιού από ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να «κλείσουν» μια θέση στις οδικές εκδρομές που διοργανώνονται για το τριήμερο της Αποκριάς.
 
Ορισμένα γραφεία μάλιστα χρειάστηκε να βάλουν στο πρόγραμμά τους και επιπλέον εκδρομές, ώστε να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει. Εκδρομείς της τελευταίας στιγμής δύσκολα θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, καθώς τα πακέτα έχουν σχεδόν «ξεπουλήσει», ενώ οι κλίνες στα ξενοδοχεία των προορισμών παρουσιάζουν πληρότητες 100%.
 
Από νωρίς
 
Η ανάγκη του κόσμου να ταξιδέψει, όπως αποτυπώθηκε και κατά την διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φάνηκε από νωρίς, με αρκετούς συμπολίτες μας να «χτυπούν» την πόρτα των τουριστικών γραφείων αμέσως μετά τα Θεοφάνεια, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση.
 
«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι υπάρχει τάση για τα ταξίδια. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ταξιδέψει και να αλλάξει παραστάσεις», τόνισε στην «Ε» ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας Δημήτρης Διαβάτης.
 
 
Σε καρναβαλικούς προορισμούς
 
Την τιμητική τους έχουν δημοφιλείς καρναβαλικοί προορισμοί. Πάτρα, Ξάνθη, Καστοριά, βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις, ενώ αυξημένο ενδιαφέρον έχουν και οι οδικές εκδρομές για Βόλο, Πήλιο, Τύρναβο και γύρο της Πελοποννήσου. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τις ημέρες διανυκτέρευσης.

Ενδεικτικά το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο στις τριήμερες εκδρομές ξεκινάει από τα 150 ευρώ, ενώ οι τετραήμερες κυμαίνονται από 175 – 250 ευρώ περίπου.
 
Οι αναχωρήσεις από την Κέρκυρα ανάλογα με τον προορισμό ξεκινούν από την Παρασκευή ή το Σάββατο. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στην «Ε» ταξιδιωτικοί πράκτορες, πρόβλημα υπάρχει στις επιστροφές, καθώς τα πλοία της γραμμής είναι γεμάτα από τους εκδρομείς, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον δρομολόγια, προκειμένου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου και την αποφυγή της ταλαιπωρίας.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ