Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκρίθηκε η μεταφορά κερκυραϊκών σκουπιδιών στα Γιάννενα

ΦΟΔΣΑ
17 Φεβρουαρίου 2023 / 15:56

Το εργοστάσιο στη Δωδώνη/Ελευθεροχώρι χρειάζεται τροφοδοσία. Το υπόλειμμα στον ΧΥΤΥ του Ελληνικού. Το κόστος 1,3 εκ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Στη συνεδρίαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για την μεταφορά 21 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και των ΧΥΤΑ της Ηπείρου. Το κόστος ανέρχεται στα 65,25 λεπτά τον τόνο, συνολικά 1,3 εκατομμύρια πλέον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, ο Πρόεδρός του Νίκος Καλαντζής στο εργοστάσιο κατά το προηγούμενο έτος εισήλθαν 86 χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων όταν η δυναμικότητά του φτάνει στις 105. Στην παρούσα φάση έχει τα περιθώρια να δεχθεί τα απορρίμματα της Κέρκυρας όμως όταν όλοι οι δήμοι της Ηπείρου αποφασίσουν να στείλουν τα σκουπίδια τους για επεξεργασία είναι πιθανό ότι θα ανακύψει πρόβλημα και τότε θα χρειαστεί να βρεθεί λύση.

Το υπόλειμμα της Κέρκυρας θα διατεθεί στους ΧΥΤΑ του Ελληνικού και της Βλαχέρνας με τους εκπροσώπους του Δήμου Αρταίων να δίνουν αρνητική ψήφο στο τελευταίο σκέλος καθώς ανέφερε ότι ο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας είναι ήδη επιβαρυμένος.

Στη συνεδρίαση παρενέβη και η δήμαρχος Κέρκυρας, η οποία αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί και το οποίο κατά καιρούς εξέθεσε ολόκληρη την χώρα καθώς και στα βήματα που έχουν γίνει για την επίλυση του προβλήματος.

Ο Σύνδεσμος άναψε το πράσινο φως για την προγραμματική σύμβαση η οποία το επόμενο διάστημα θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της κεντρικής Κέρκυρας.