Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όπως-όπως «σκόρπισαν» τις δημοτικές υπηρεσίες, καταγγέλλει το Σωματείο ΟΤΑ

Παλιά σφαγεία
16 Φεβρουαρίου 2023 / 09:58

Εντολή εκκένωσης του κτιρίου των παλιών Σφαγείων στο Μαντούκι, που μετατρέπεται σε χώρο πολιτισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Πέταξαν στο δρόμο» τις δημοτικές υπηρεσίες που στεγάζονταν στο κτίριο των πλαιών Σφαγείων, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό σωματείο ΟΤΑ ΠΕ Κέρκυρας "Η ΚΕΡΚΥΡΑ”. Τονίζει ότι η μετακόμιση έγινε άτακτα και σε χώρους ακατάλληλους για εργασία και αποθήκευση εξοπλισμού, όπως το Μον Ρεπό, τις Αλυκές Ποταμού και τη ΔΕΥΑΚ και ζητά τις δέουσες ενέργειες για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών, τον Τεχνικό Ασφαλείας, τον Ιατρό Εργασίας και το ΣΕΠΕ να επισκεφτούν τους προαναφερόμενους χώρους.

Η ανακοίνωσή τους αναλυτικά:

Μετά από τρία χρόνια θητείας στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Δ. Ν.,  περιμέναμε από τη δημοτική αρχή  κάποια βήματα για την οργάνωση και καλύτερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Πολλές φορές επισημάναμε – καταγγείλαμε την ανεπάρκεια και την κάκιστη κατάσταση των δημοτικών εγκαταστάσεων, την έλλειψη των νόμιμων χώρων υγιεινής, την μη αξιοποίηση κονδυλίων .

Αντ' αυτού, είδαμε πρόσφατα τις υπηρεσίες που στεγάζονταν στο κτίριο των παλιών δημοτικών σφαγείων στο Μαντούκι να πετιούνται κυριολεκτικά στο δρόμο. Δόθηκε εντολή εκκένωσης του κτιρίου, προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού. Οι υπηρεσίες που στεγάζονταν, έχοντας όχι την απαραίτητη αλλά τουλάχιστον μια στοιχειώδη υποδομή και οργάνωση, μετακόμισαν άτακτα, σε παντελώς ακατάλληλους χώρους:

Στο Μον Ρεπό

Η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού (16 περίπου υπάλληλοι, εξοπλισμός, εργαλεία, ηλεκτρολογικό υλικό) μετακόμισε στον προθάλαμο του χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΜΟΝ ΡΕΠΟ και τα οχήματα/μηχανήματα (3 καλαθοφόρα, 3 οχήματα) σταθμεύουν στον περιβάλλοντα χώρο

Στις Αλυκές

Η υπηρεσία καθαριότητας της Δ.Ε. Κερκυραίων μετακόμισε σε ισόγειο μη μισθωμένο χώρο περίπου 20 τ.μ., μέρος κτιριακού συγκροτήματος στις Αλυκές Ποταμού. 

Υπάλληλοι καθαριότητας (80 περίπου), γραφεία, ιματισμός, εξοπλισμός, καθαριστικά, έλαια & λιπαντικά βρίσκονται  σε ένα χώρο κατ΄ ουσία ανύπαρκτο, παντελώς ακατάλληλο, στερούμενο  εγκαταστάσεων υγιεινής.  Τα μικρά απορριμματοφόρα οχήματα & φορτηγά σταθμεύουν στο πίσω μέρος του κτιρίου, σε αφύλακτο χώρο, εκτεθειμένα.

Στη ΔΕΥΑΚ

Η δημοτική αποθήκη που εξυπηρετεί όλες τις υπηρεσίες με εξοπλισμό & αναλώσιμα, μετακινήθηκε σε χώρο που στεγάζεται η ΔΕΥΑΚ, χωρίς καμία οργάνωση και υποδομή, χωρίς  τουαλέτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι υπάλληλοι εξυπηρετούνται από τις τουαλέτες του κτιρίου του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας .

Αναγκαζόμαστε, για άλλη μια φορά, να καταγγείλουμε την δημοτική αρχή για  έλλειψη σχεδιασμού, για την απαξίωση των συναδέλφων, την αποψίλωση και τελικά την απενεργοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.

Για άλλη μια φορά, η δημοτική αρχή μας δείχνει ξεκάθαρα την επιθυμία της για πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Κ. Κέρκυρας & Δ. Ν. με κόστος το οποίο σύντομα θα επιβαρύνει τους δημότες.

Αναμένουμε τάχιστα τις δέουσες ενέργειες για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών, καλούμε δε, τον Τεχνικό Ασφαλείας, τον Ιατρό Εργασίας και το ΣΕΠΕ  να επισκεφτούν τους προαναφερόμενους χώρους και να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους”.