Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Γραμμή ζωής» για 14χρονο παιδί - Η ευγνωμοσύνη της μητέρας

Διακομιδή
10 Φεβρουαρίου 2023 / 12:27

Θερμές ευχαριστίες προς ιατρικό προσωπικό, ΕΚΑΒ, Λιμενικό για την επιτυχή έκβαση της νοσηλείας και της διακομιδής του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την απέραντη ευγνωμοσύνη της εκφράζει μητέρα 14χρονου πιαδιού που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας, με επιστολή που έστειλε σε όλους όσοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσλειτουργίες του συστήματος υγείας, για να στήσουν μια γραμμή ζωής που ξεκίνησε από το Νοσοκομείο Κέρκυρας για να τελειώσει επιτυχώς στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα.

Η επιστολή της μητέρας:

«Είναι γεγονός πως συχνά ως πολίτες αυτού του τόπου, μας δίνονται οι ευκαιρίας να γκρινιάζουμε και ίσως όχι άδικα πολλές φορές, για τον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα με τα γνωστά υπαρκτά προβλήματά του. Ωστόσο όταν κάποιοι άνθρωποι, μέσα σε αυτό το ίδιο σύστημα, καταφέρνουν με αυτοθυσία και πείσμα να το κάνουν να λειτουργεί για το καλό των συμπολιτών τους, ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες και τις δυσλειτουργίες του, τότε γίνονται θαύματα και όλα μοιάζουν σαν να ζούμε σε άλλη χώρα.

Την Πέμπτη 12/1/2023 ζήσαμε ως οικογένεια μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση υγείας για τον 13.5χρονο παιδί μας.

Η κατεπείγουσα διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας κρίθηκε από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, απαραίτητη καθώς έκριναν πως κινδύνευε άμεσα η ίδια του η ζωή. Από την στιγμή εκείνη στήθηκε ένα ολόκληρο δίκτυο ανάμεσα σε γιατρούς, νοσηλευτές, λιμενικούς, διασώστες του ΕΚΑΒ και οδηγούς, καθώς και το πλήρωμα του αεροπλάνου του ΕΚΑΒ, σε μια γραμμή ζωής που ξεκίνησε από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας για να τελειώσει επιτυχώς στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα.

Στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Μόνο με ευγνωμοσύνη μπορούμε να αναφερθούμε σε όλους εκείνους τους Γιατρούς των Εξωτερικών Ιατρείων, των Διευθυντών της Παιδιατρικής και εκείνης της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, που μετά την ιατρική τους γνωμάτευση, μας βοήθησαν άμεσα και αποτελεσματικά να μεταφέρουμε το παιδί μας εκεί που έκριναν πως υπήρχαν τα κατάλληλα μέσα για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό περιστατικό της υγείας του.

Λιμενικό και ΕΚΑΒ

Ευγνωμοσύνη στο Πλήρωμα του ταχύπλοου του Λιμενικού Σώματος, που με την συνοδεία Γιατρού του Γ.Ν.Κερκύρας μας μετέφεραν άμεσα στην Ηγουμενίτσα. Το Πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που με συνοδεία Γιατρού και πάλι μας μετέφεραν στο αεροπλάνο του ΕΚΑΒ που μας περίμενε ήδη στα Γιάννενα με Γιατρό και δυο Διασώστες εκτός των Πιλότων.

Το «Παίδων»

Το άλλο Πλήρωμα του ασθενοφόρου με Διασώστη και Γιατρό και εν συνεχεία τους Νοσηλευτές και τους Γιατρούς της ΜΕΘ και της Παιδιατρικής Κλινικής καθώς επίσης του Καρδιολογικού Τμήματος στο Αγλαΐα Κυριακού, που μας περίμεναν έτοιμοι, πρόθυμοι και υποστηρικτικοί.

Τέλος την παιδοκαρδιολόγο του Ωνάσειου Καρδιολογικού Κέντρου που ενώ είχε να μεταβεί σε συνέδριο την επομένη μέρα στο εξωτερικό, αμέσως μόλις την ενημέρωσαν ότι ο ασθενής είναι παιδί από την Κέρκυρα, δήλωσε χωρίς να το σκεφτεί πως η ιδία θα διενεργήσει την Μαγνητική Τομογραφία και την γνωμάτευση αυτής.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, επιστήμονες και απόλυτοι γνώστες της δουλειάς που ο καθένας τους διεκπεραίωσε άψογα εκείνη την ημέρα της ανάγκης μας, πιστεύουμε πως μέσα στις υπαρκτές αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν στον χώρο της Υγείας που δραστηριοποιούνται, κατάφεραν να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο ενός συστήματος που το πρωτεύον είναι η ζωή του ασθενούς.
 
Όμως τα Συστήματα δεν είναι απρόσωπα και το συγκεκριμένο που εμείς ως οικογένεια βιώσαμε εκείνη την ημέρα, έχει τα ονόματα και τα χαρακτηριστικά όλων αυτών τον ανθρώπων στους οποίους με ευγνωμοσύνη ξαναλέμε, αναφερθήκαμε παραπάνω.

Με εκτίμηση
Αλεξάνδρα Σγούρου»