Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπ. Μωραΐτης (Πρόεδρος ΣΥΠΑΠ): Δεν πήρα επιστολή ή αίτημα της Ε.Π.Σ.Κ. για απιδινωτές

ΜΩΡΑΪΤΗΣ
08 Φεβρουαρίου 2023 / 16:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλη η αναστάτωση με την σαφή εντολή της ΕΠΟ και στη συνέχεια της ΕΠΣΚ ότι αγώνες χωρίς απιδινωτή στο γήπεδο δεν θα γίνουν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλη η αναστάτωση με την σαφή εντολή της ΕΠΟ και στη συνέχεια της ΕΠΣΚ ότι αγώνες χωρίς απιδινωτή στο γήπεδο δεν θα γίνουν. Τελικά όλα τα προγραμματισμένα ματς στο νησί μας το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν, πράγμα που σημαίνει ότι είτε με τον έναν τρόπο (παρέμβαση Δήμων όπως είχαν υποχρέωση) είτε με τον άλλον (απιδινωτές σωματείων ή γιατρού) καλύφθηκαν οι ανάγκες.

Η Ένωση με επίσημη δημόσια τοποθέτησή της, είχε επισημάνει την ανάγκη παρέμβασης των Δήμων (ξεχωριστά για τον καθένα) είτε με την παρέμβαση του ΣΥΠΑΠ. Έρχεται μια ανακοίνωση από τον πρόεδρο του ΣΥΠΑΠ κ. Σπ. Μωραΐτη, στην οποία αναφέρει ότι ποτέ δεν ειδοποιήθηκε από την Ένωση για το θέμα.

Η ανακοίνωση του κ. Μωραΐτη:

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με την ανάγκη χρήσης απινιδωτών στα γήπεδα θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

1. Ως  ΣΥ.Π.Α.Π.  αλλά και εγώ προσωπικά έως σήμερα 06/2/2023 δεν έχω λάβει επίσημα επιστολή η αίτημα της Ε.Π.Σ που να αιτείται αυτά που αναφέρει. Η προμήθεια των απινιδωτών που ο ΣΥ.Π.Α.Π κατάφερε από τους πρώτους θεσμούς να εξασφαλίσει ήταν λόγω δική μας ανησυχίας για την υγεία των αθλητών μας με σκοπό την πρόληψη άτυχων γεγονότων. Δεν μας ζητήθηκε! Το οφείλουμε στους αθλητές μας, το οφείλουμε στους συνδημότες μας.

2. Από μέρους μου δέχομαι οποιαδήποτε κριτική ή αναφορά στο πρόσωπό μου ή το θεσμό που υπηρετώ ως καλόπιστη και εποικοδομητική για το κοινό συμφέρον όταν στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ήθελα να συμμετάσχω σε συζητήσεις που δεν εξυπηρετούν τους ανωτέρω σκοπούς.

3. Η αγωνία της Ε.Π.Σ. για την ύπαρξη απινιδωτών είναι και δική μου αγωνία. Η προσπάθειά της είναι και δική μου προσπάθεια! Από μέρους μου θα κάνω τα μέγιστα ώστε να αποκτηθεί το απαιτούμενο πλήθος για ασφαλείς αγώνες.

4. Ευχής έργον θα ήταν να είχαμε την οικονομική δυνατότητα να διαθέσουμε για τον αθλητισμό όλα τα ποσά που χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες των γηπέδων και η συντήρησή τους , η τακτοποίηση των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων τους ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα κ.τ.λ. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα μας προσγειώνει από το όραμά μας και πρέπει με μικρά διαθέσιμα χρηματικά ποσά να προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε το μεγάλο πλήθος των αναγκών όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι υπό την εποπτεία μας. Παρ’ όλες τις δυσκολίες όμως , για ακόμη μία φορά, διαβεβαιώνω τους αθλητές μας πώς θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βρεθεί το χρηματικό ποσό που θα μας εξασφαλίσει την προμήθεια ικανού αριθμού απινιδωτών για την κάλυψη των ποδοσφαιρικών μας αγώνων.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια