Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξε μετά από δυόμισι χρόνια το ΚΑΠΗ Κέρκυρας

ΚΑΠΗ
06 Φεβρουαρίου 2023 / 16:07

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου πραγματοποιήθηκαν το πρωί από την Μερόπη Υδραίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια πολύτιμη δομή στήριγμα για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας άνοιξε και πάλι τις πύλες της μετά από δυόμισι χρόνια που ήταν κλειστή λόγω των αυστηρών περιορισμών που επέβαλλε η πανδημία.

Το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Κέρκυρας βρίσκεται και πάλι κοντά σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας παρέχοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε έναν αναβαθμισμένο χώρο. Η επαναλειτουργία του σηματοδοτήθηκε επίσημα σήμερα με τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν το πρωί από την Δήμαρχο Κ. Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, παρουσία της Προέδρου του ΣΥΚΟΙΠΑ Μαρίας Ζερβού.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Μελίτα Ανδριώτη, οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Πουλής και Θ. Γιώτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Σπ. Μωραΐτης και ο πολιτευτής της ΝΔ Σπ. Κροκίδης, ενώ μετά το πέρας αυτής ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου.

Ανακαινισμένοι χώροι

Η δομή που βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας 3, ανακατασκευάστηκε από τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κέρκυρας και πλέον έχει δοθεί προς χρήση.

Οι νέοι ανακαινισμένοι χώροι είναι πλήρως λειτουργικοί και συνθέτουν ένα όμορφο και φιλικό περιβάλλον. Ήδη η υποβολή των αιτήσεων έχει ξεκινήσει. Σημειώνεται ότι ως μέλη του ΚΑΠΗ μπορούν να εγγραφούν άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, άτομα μικρότερης ηλικίας, αν είναι ήδη συνταξιούχοι, αλλά και όσοι είναι νεώτερης ηλικίας που είναι σύζυγοι μελών.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ