Επιτακτική η ανάγκη επιστροφής του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα

Επιτακτική η ανάγκη επιστροφής του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα

Δημήτρης Μπιάγκης: Παράρτημα του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Κέρκυρα - Επαρκής στελέχωση όλων των δομών

06
Φεβρουαρίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το τραγικό περιστατικό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου με την ανακοπή που υπέστη 54χρονη γυναίκα στη Βόρεια Κέρκυρα, επισημαίνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης, δηλώνοντας ότι είναι επιτακτική πλέον οι ανάγκη για επιστροφή του τηλεφωνικού κέντρου και άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ. 

«Το τραγικό περιστατικό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλάτων Νυμφών, όπου μια άτυχη 54χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, κατέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο απροστάτευτοι συνεχίζουν να είναι οι κάτοικοι της Περιφέρειας του νησιού μας στον τομέα της υγείας.

Οι αναφορές περί ασυνεννοησίας μεταξύ του τηλεφωνικού κέντρου του Ε.Κ.Α.Β. που εδρεύει στα Ιωάννινα και του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, καθιστούν πλέον σαφές και στον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας, πως είναι επιβεβλημένη η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του Ε.Κ.Α.Β. από τα Ιωάννινα στην πόλη της Κέρκυρας.

Είναι επιτακτική πλέον η άμεση επιστροφή του τηλεφωνικού κέντρου του Ε.Κ.Α.Β., καθώς το αίτημα αυτό αποτελεί μέρος του κοινού υπομνήματος που συνυπόγραψαν όλοι οι φορείς της περιοχής μας και κατατέθηκε στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, όπως επίσης και η ίδρυση παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. στην Βόρεια Κέρκυρα, η επαρκής στελέχωση όλων των δομών αλλά και η σωστή λειτουργία και ο συντονισμός, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».