Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας στο πρόγραμμα των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων

Κλιματικά ουδέτερες πόλεις
03 Φεβρουαρίου 2023 / 14:58

Δυνατότητες εξασφάλισης σημαντικών κοινοτικών πόρων με περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά, αναπτυξιακά και εκπαιδευτικά οφέλη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια θετική εξέλιξη για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων επισφραγίστηκε σήμερα με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο και το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Με αυτή την υπογραφή, ο Δήμος εντάσσεται στο πρόγραμμα των 100 ουδέτερων κλιματικά πόλεων. Όπως ανακοινώθηκε, μέσα από αυτό το πρόγραμμα ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικούς κοινοτικούς πόρους με πολλά περιβαλλοντικά κοινωνικά οικονομικά αναπτυξιακά και εκπαιδευτικά οφέλη.

Ουσιαστικά, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, οι πόλεις που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα θα μπορούν να υλοποιήσουν επενδύσεις και να επιταχύνουν τη μετάβασή τους στην κλιματική ουδετερότητα και τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό να προωθήσουν ολιστικές λύσεις στον πολεοδομικό τους σχεδιασμό να εφαρμόσουν έξυπνες τεχνολογίες και ευέλικτα συστήματα διαχείρισης ενέργειας και να υιοθετήσουν φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης και μεταφοράς.

Μέσω της συμμετοχής του σε αυτό το πρόγραμμα, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας θα έχει τη δυνατότητα  συμμετοχής σε μεγάλες δράσεις καινοτομίας και πιλοτικά έργα.

Στόχοι του προγράμματος είναι μεταξύ των άλλων και : 

-Η εφαρμογή της ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας για περιβαλλοντικές και βιώσιμες πολιτικές ανάπτυξης στις πόλεις.

-Η κυριαρχία ανθρώπινων ρυθμών σε πόλεις και οικισμούς.

Η συμφωνία για λογαριασμό του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων υπογράφηκε από την Αντιδήμαρχο ευρωπαϊκών προγραμμάτων Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Παναγιώτα Τζάννε.