Τετάρτη 19.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: 685.000 πρόστιμο για την ανύπαρκτη διαχείριση απορριμμάτων στην Παλλοστή

ΧΥΤΑ
02 Φεβρουαρίου 2023 / 11:38

Οι πολίτες σηκώνουν τα βάρη της κάκιστης διαχείρισης και των προστίμων και οι εργολάβοι πληρώνονται χωρίς να παρέχουν καμιά υπηρεσία, υποστηρίζει η παράταξη του πρώην Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Πειστικές απαντήσεις ζητάει η ΑΝΑΣΑ από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ρόδη Κράτσα αναφορικά με τα πρόστιμο ύψους 685.000 ευρώ για την διαχείριση απορριμμάτων στην Παλλοστή.

Το θέμα ανέδειξε με επερώτηση η παράταξη του πρώην Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ωστόσο επανέρχεται και πάλι με νέα ανακοίνωση, αφού όπως επισημαίνει δεν έλαβε καμία απάντηση. 
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ: 

Στην επερώτηση που διατυπώσαμε προς την περιφερειάρχη και πρόεδρο του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ σχετικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν πρόσφατα για την κάκιστη λειτουργία του ΧΥΤΑ Παλλοστής στην Κεφαλονιά, δεν λάβαμε καμία απάντηση, ούτε για την κατάσταση που έφεραν τον ΧΥΤΑ ούτε για το πώς θα πληρωθούν τα πρόστιμα αυτά.

Αντιθέτως σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αφού προβαίνει στους συνήθεις πλέον χαρακτηρισμούς σε βάρος μας, επιδίδεται σε μια ασύστολη προβολή ενός υποτιθέμενου έργου που συντελείται σήμερα στα Ιόνια νησιά.
Θα επιμείνουμε ζητώντας πειστικές απαντήσεις:
  1. Γιατί οι επιθεωρητές του ΥΠΕΝ επέβαλλαν στον ΦΟΔΣΑ πρόστιμο 476.000 ευρώ ;
  2. Ποιος θα πληρώσει το υπέρογκο αυτό πρόστιμο;
  3. Γιατί οι ίδιοι επιθεωρητές επέβαλλαν και στην συμβαλλόμενη εταιρεία πρόστιμο 209.000 ευρώ;
  4. Γιατί την περίοδο που οι επιθεωρητές διαπίστωναν ότι η ανάδοχος εταιρεία εκτελούσε πλημμελώς ή και καθόλου τα καθήκοντα της, ο ΦΟΔΣΑ, του οποίου η περιφερειάρχης είναι πρόεδρος, βεβαίωνε την καλή εκτέλεση των εργασιών και την χρυσοπλήρωνε ;
Δυστυχώς η ΑΝΑΣΑ επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά.

Ο ΦΟΔΣΑ ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για την εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Η περιφερειάρχης ανέλαβε την «βρώμικη» δουλειά και ιδού το αποτέλεσμα: οι πολίτες σηκώνουν τα βάρη της κάκιστης διαχείρισης και των προστίμων και οι εργολάβοι πληρώνονται χωρίς να παρέχουν καμιά υπηρεσία.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά