Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεκόπη η δίκη για τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους του Δήμου Κ. Κέρκυρας

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ
01 Φεβρουαρίου 2023 / 13:55

Σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανέρχονται τα χρωστούμενα σε δημοτικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας μεταφέρθηκε σήμερα η αντιπαράθεση μεταξύ του Δήμου Κ. Κέρκυρας και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Κέρκυρας αναφορικά με την καταβολή των επιδομάτων αδειών και δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων για τα έτη 2019 και 2020.
 
Η εκδίκαση της αναστολής της πληρωμής των εκδικασθέντων ποσών στους υπαλλήλους διεκόπη τελικά, προκειμένου να προσκομιστούν εντός πέντε ημερών τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 
Είχε προηγηθεί νωρίτερα το αίτημα του δήμου για αναβολή , κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Κέρκυρας Σπυριδούλα Μάμαλου στους 141 εργαζόμενους του δήμου Κ. Κέρκυρας οφείλονται 469.000 ευρώ, στους 78 του ΣΥΚΟΙΠΑ 270.000 ευρώ και σε τρεις υπαλλήλους του δήμου Ν. Κέρκυρας 7.500 ευρώ.
 
Όπως  τόνισε, τον περασμένο Σεπτέμβριο υπήρξε δικαστική απόφαση για την καταβολή των χρημάτων που ήταν προσωρινά εκτελεστή, ωστόσο ο Δήμος στράφηκε εναντίον αυτής.

Στη σημερινή δίκη, οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Κ. Κέρκυρας υποστήριξαν ότι αν η απόφαση εκτελεστεί ο δήμος Κ. Κέρκυρας θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς η ζημία θα ήταν μεγάλη. Όπως είπαν ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2023 δεν έχει ακόμη ψηφιστεί και τα αποθεματικά δεν επαρκούν.
 
Το Δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά σε πέντε ημέρες. Ωστόσο αν η ανάκληση της αναστολής δεν γίνει αποδεκτή, η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί στο Εφετείο στις 14-03-2023.
 
Σύμφωνα πάντως με την κ. Μάμαλου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Κέρκυρας, έχει ήδη προχωρήσει στην κατάσχεση λογαριασμού του δήμου, από τον οποίο πληρώνονται οι προμηθευτές.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ