Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

30% πάνω το τιμολόγιο της ENACT για τον Δεκέμβριο 2022

Δημοτικό συμβούλιο
31 Ιανουαρίου 2023 / 12:51

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας το αίτημα της εταιρείας, λόγω αύξησης των τιμών των καυσίμων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας το αίτημα της εταιρείας μεταφοράς απορριμμάτων ENACT για την αναπροσαρμογή του τιμήματος τιμολόγησης των εργασιών μηνός Δεκεμβρίου κατά 30%, λόγω αύξησης των τιμών των καυσίμων. 

Αρνητικά τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Τρεπεκλή "Κέρκυρα να ζεις", Φανή Τσιμπούλη και Δημήτρης Θεοδότος. Η Φανή Τσιμπούλη τόνισε ότι σύμφωνα με τη συγγραφή των υποχρεώσεων της σύμβασης, μια αύξηση έως 15%  την επιβαρύνεται ο εργολάβος, επομένως ο Δήμος θα έπρεπε να του εγκρίνει το υπόλοιπο 15% της διαφοράς. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης ωστόσο απάντησε ότι σύμφωνα με απόφαση της Αποκεντρωμένης, ο Δήμος υποχρεούται να πληρώσει όλο το ποσοστό αύξησης, δηλαδή 30%. 

Κατανάλωση καυσίμων

Ο Δημήτρης Θεόδοτος από την πλευρά του επεσήμανε ότι εντόπισε σημαντική απόκλιση στον υπολογισμό της κατανάλωσης καυσίμων των οχημάτων. Όπως είπε, ο υπολογισμός κανονικά θα πρέπει να κυμαίνεται στα 30 lt/100 χλμ με πλήρες φορτίο, ενώ η παρούσα μελέτη υπολογίζει πάνω από το διπλάσιο, δηλ. 65 lt/100 χλμ. Τόνισε ότι το σημείο αυτό της μελέτης θα πρέπει να ελεγχθεί ξανά από τις υπηρεσίες, καθώς υπάρχουν και σχετικοί πίνακες του Υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών που υποδεικνύουν τον τρόπο υπολογισμού της κατανάλωσης καυσίμων.

Δική του πρόταση κατέβασε ο Σπύρος Νεράντζης, με πίνακα που κατέθεσε, υπολογίζοντας την αύξηση που πρέπει να δοθεί με κόστος πολύ χαμηλότερο από το αίτημα της ENACT. Η πρότασή του έλαβε δύο ψήφους.

Τελικά η εισήγηση του αντιδημάρχου Γιάννη Σερεμέτη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 15 υπέρ και 7 κατά. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ