Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων του «Διάπλου»

Διάπλους
26 Ιανουαρίου 2023 / 11:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του Θεραπευτικού Προγράμματος "Διάπλους"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του Θεραπευτικού Προγράμματος "Διάπλους", από την 7μελή προσωρινή επιτροπή που ορίστηκε μετά τις παραιτήσεις των πέντε μελών του ΔΣ, που συνοδεύτηκε από καταγγελία για τον παραγκωνισμό τους.

Μετά τη γενική συνέλευση, η προσωρινή επταμελής επιτροπή με πρόεδρο τον Νίκο Πέρρο ανακοίνωσε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης:

Η Γενική Συνέλευση στις 25 Ιανουαρίου 2023 αποφάσισε ομόφωνα να επικαιροποιήσει το μητρώο μελών που ήταν  αναρτημένο στην αίθουσα της ΓΣ.

Μέλη που δεν αναφέρονται πιθανόν να αναγράφονται στο μητρώο που η απερχόμενη - παραιτημένη διοίκηση κατέχει και δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της 7μελούς επιτροπής να της το γνωστοποιήσει και τα οποία θα ενταχθούν με την σύνταξη του νέου μητρώου.



Η ΓΣ, αφού αναγνώστηκε η επιστολή με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου και υπογράφεται  από τα πέντε μέλη του παραιτηθέντος ΔΣ, με την προτροπή να προβούμε  στις απαραίτητες ενέργειες για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών  και σεβόμενη - η ΓΣ - τον σκοπό ίδρυσης του συλλόγου, μη επιθυμώντας επουδενί να το οδηγήσει σε περιπέτειες, με την μη προσέλευση του απερχόμενου ΔΣ προς κατάθεση του απολογισμού και παρά την έκκληση μέχρι τελευταίας στιγμής της 7μελούς επιτροπής, προς την παραιτηθείσα διοίκηση να συντονιστούν ενέργειες σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό και όσα υπαγορεύει η αγάπη όλων μας προς το σωματείο, επιβεβαιώνει την επταμελή επιτροπή και την εξουσιοδοτεί να προσφύγει στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας και να ζητήσει να διορισθεί προσωρινή διοικούσα επιτροπή η οποία θα έχει μοναδικό σκοπό και στόχο την διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη εκλεγμένης διοίκησης αλλά και κάθε συναφούς ενέργειας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης να ζητήσει τον ορισμό προσωρινής επιτροπής την 7μελή επιτροπή που εξελέγη στην ΓΣ στις 13 Ιαν 2023, ήτοι: Πέρρος Νικόλαος, Σαρακηνός Σπύρος, Βάρθη Αλεξάνδρα, Στούπα Μαρία, Ρίνου Αμαλία, Ντούρου Άννα και Κοσκινά Ιωάννα

Σχολιάζοντας την απόφαση της ΓΣ, ο πρόεδρος της Νίκος Πέρρος ανάφερε: «Σε κλίμα ενωτικό, κλίμα ευρείας  συναίνεσης η μαζική ΓΣ της Τετάρτης 25 Γενάρη σηματοδοτεί την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει  ο Σύλλογος Διάπλους, με αναγνώριση της δουλειάς και προσφοράς όλων των μελών και φίλων με σαφή υποχρέωση την τήρηση του καταστατικού του και όσον αφορά το «γράμμα» αλλά και το «πνεύμα».

Υπέρβαση στις επιλογές αντιπαράθεσης και προκλητικών δηλώσεων, να τα αφήσουμε στο παρελθόν απορρίπτοντας τέτοιες πρακτικές. Ο κόσμος, η Κέρκυρα περιμένει μια νέα πιο δυναμική πορεία του Θεραπευτικού προγράμματος με διεκδίκηση όσων απαιτούνται στις νέες συνθήκες και έναν σύλλογο γονέων, συγγενών και φίλων των θεραπευόμενων πρωτοπόρο σε αυτήν την προσπάθεια»
 
Με την λήξη της ΓΣ έγινε η «κοπή της βασιλόπιτας» του συλλόγου με την φροντίδα γονέων και συγγενών, με το παραδοσιακό τελετουργικό και εν μέσω ευχών . Η Μαρία Στούπα η τυχερή με το φλουρί.