Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Νίκος Γκούσης και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στη Νότια Κέρκυρα

Νίκος Γκούσης
26 Ιανουαρίου 2023 / 09:56

Η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία για τον Νότο (ΔΗΜΟΣΥΝ) κατέρχεται ξανά στις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την υποψήφιότητά για τη δημαρχία της Νότιας Κέρκυρας ανακοινώνει ο Νίκος Γκούσης, επικεφαλής σήμερα της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Η ανακοίνωση της παράταξης

Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη,

Το Μάρτη του 2019 μετά από πολύμηνη πολιτική αναταραχή και σε κλίμα αβεβαιότητας για τα μελλούμενα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην Κέρκυρα, η Βουλή αποφάσισε τη σύσταση τριών Δήμων δημιουργώντας την ελπίδα, ότι αυτή η διοικητική αποκέντρωση που θα καταργούσε το μοντέλο του υδροκέφαλου και χαοτικού ενιαίου Δήμου, θα λειτουργούσε λυτρωτικά ιδιαίτερα για το Βορρά και το Νότο του νησιού.

Στον Νότο, στον τόπο που καθημερινά ζούμε, εργαζόμαστε και νοιαζόμαστε, κάναμε την προσπάθεια και συγκροτήσαμε μια ανεξάρτητη δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Νίκο Γκούση για να βάλει τις βάσεις ενός πραγματικού κέντρου εξουσίας με διοικητική αυτοτέλεια και ουσιαστική πολιτική αυτονομία θέτοντας στόχο την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ισόρροπα σε όλες τις περιοχές του  Δήμου.

Για την προσπάθειά μας αυτή μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και παρά το δυσμενές και ιδιαίτερα πολωμένο πολιτικό περιβάλλον μας επιβραβεύσατε στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 με ποσοστό πλέον του 23%, που μας έδωσε την τιμητική θέση της Μείζονος Μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο με μια ισχυρή ομάδα έξι Δημοτικών Συμβούλων.

Η Δημοτική μας Ομάδα υπηρετεί τον πολιτικό της ρόλο με συνέπεια και συνεχή παρουσία, αναδεικνύει τα μείζονα θέματα και προβλήματα, αλλά και μεταφέρει τα αιτήματα των συνδημοτών στα αρμόδια όργανα του Δήμου. Παράλληλα όμως καταθέτει τις προτάσεις της, αλλά και ελέγχει με τεκμηρίωση και χωρίς εκπτώσεις τις πράξεις και παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης.

Οι εκλογές του 2019 ανέδειξαν μια Δημοτική Αρχή, που  σύντομα αποδείχτηκε κατώτερη των προσδοκιών της προοδευτικής κοινωνίας του Νότου. Σταδιακά αναδείχτηκε η έλλειψη οράματος και σχεδιασμού, η ανικανότητα στη παραγωγή έργου και οι χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο επικοινωνιακές πρακτικές.
 
Επικράτησαν οι παθογένειες του παρελθόντος, η αδιαφανής διαχείριση με απευθείας αναθέσεις σχεδόν παντού, οι τακτοποιήσεις και τα βολέματα ημετέρων και δυστυχώς, η έλλειψη ενημέρωσης και λογοδοσίας στο δημοτικό συμβούλιο τόσο για τα  σημαντικά θέματα, όσο και για την ουσία των πεπραγμένων!  
Δεν είναι τυχαίο ότι η αποτυχία της Δημοτικής Αρχής ομολογήθηκε και εκ των έσω, όταν έσπασαν οι ισορροπίες στη ‘νομή’ της εξουσίας, οπότε και αποκαλύφτηκε η  ψεύτικη συνοχή της Δημοτικής Πλειοψηφίας με τους πρώην συνεργάτες και λοιπούς υπερασπιστές της δημοτικής εξουσίας να μιλάνε πλέον σε άλλη γλώσσα…,

Μια χαμένη τετραετία για το Δήμο Νότιας Κέρκυρας...  
Ο Δήμος μας έχει προοπτική και αξίζει πολύ περισσότερα.   Έχει ανάγκη ανθρώπους ανιδιοτελείς, που δεν θα δουν το Δήμο ως μέσο προσωπικής «τακτοποίησης» ή ως κομματικό «λάφυρο», ανθρώπους με γνώσεις και μεράκι για δουλειά, που έχουν όραμα και σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου.

Ως βάση των πολιτικών μας θέτουμε:

1.    Το δημόσιο χαρακτήρα  τόσο για τα έργα, όσο και για τη διαχείριση της Ύδρευσης και των Απορριμμάτων με ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
 
2.    Ένα επιτελικό σχέδιο για τη συντήρηση - βελτίωση και  ανάπτυξη της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας και των λιμανιών του Δήμου, θεωρώντας αυτές τις υποδομές ως βασική προϋπόθεση για ένα νέο αναβαθμισμένο σχέδιο ανάπτυξης τόσο για τον τουριστικό όσο και τον αγροτικό - αλιευτικό τομέα.
 
3.    Την οργάνωση αποδοτικής δημοτικής Υπηρεσίας, αλλά και την  ουσιαστική συμμετοχή των Τοπικών Συμβουλίων σε μια δημοκρατική πολιτική λειτουργία με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας κι άλλων θεμάτων, όπως ο δημοτικός φωτισμός, διάφορες μικροπαρεμβάσεις, σχολικές μονάδες και μονάδες Υγείας, γήπεδα, εκδηλώσεις, ενίσχυση συλλόγων κτλ.
Στην παραπάνω  κατεύθυνση κα εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του 2023 θα είμαστε ανοιχτοί και θα επιδιώξουμε την επικοινωνία με κάθε προοδευτικό συνδημότη και συλλογικότητα.

Βασισμένοι στις αρχές της Παράταξης και αξιοποιώντας την εμπειρία και ωριμότητα που αποκτήσαμε στην τρέχουσα θητεία, συνεχίζουμε με όραμα, ανανεωμένες θέσεις και στόχους για μια πρόταση νίκης με μια νέα, πλήρη και δυναμική ομάδα υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο για το Δήμο Νότιας Κέρκυρας τον Νίκο Γκούση.
 
Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο