Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν τα έργα αναβάθμισης στις παιδικές χαρές του Δήμου Κεντρ. Κέρκυρας

παιδικές χαρές
25 Ιανουαρίου 2023 / 15:20

Πρόκειται για τις παιδικές χαρές Καρτεριών, Ποταμού, Κομπιτσίου, Παλαιού Λιμανιού και Σωκρακίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την περιοχή της Σπηλιάς ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης  παιδικών χαρών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, πολύ σύντομα 8 παιδικές χαρές και υπαίθριοι χώροι θα αποτελούν πρότυπο προσφέροντας ασφαλείς συνθήκες αναψυχής για τα παιδιά και τους γονείς.  

Πρόκειται για τις παιδικές χαρές Καρτεριών, Ποταμού, Κομπιτσίου, Παλαιού Λιμανιού και Σωκρακίου ενώ σε τρεις θέσεις εντός δημοτικών υπαίθριων χώρων στις περιοχές Μπενιτσών, Ύψου και Πάνω Πλατείας θα τοποθετηθούν όργανα εκγύμνασης ενηλίκων για την αναψυχή και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτές οι παιδικές χαρές θα έχουν αλλάξει όψη, θα είναι χώροι φιλόξενοι πληρώντας όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας.

Το έργο,  προϋπολογισμού 211.155,88 Ευρώ, συμβασιοποιήθηκε στο τέλος του καλοκαιριού και ο προγραμματισμός ήταν να ξεκινήσει στις αρχές του 2023, όπως και έγινε ενώ οι εργασίες προχωρούν κανονικά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Με την έναρξη των εργασιών αναβάθμισης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ν. Καλόγερος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Το έργο αναβάθμισης των παιδικών χαρών έχει ξεκινήσει μετά την συμβασιοποίησή του εδώ και περίπου τέσσερις μήνες. Ήδη ολοκληρώθηκε η χρονοβόρα προμήθεια των υλικών και πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο της επιτόπου υλοποίησης του έργου. Βελτιώνουμε τις υποδομές, στηρίζουμε έμπρακτα, ως οφείλουμε, τους γονείς και τα παιδιά της πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων μας.»

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Μ. Υδραίου δήλωσε: «Ότι λέμε, το κάνουμε, οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Πέντε παιδικές χαρές και τρεις υπαίθριοι χώροι, αλλάζουν όψη. Με νέο εξοπλισμό, με έργα ανακαίνισης των εγκαταστάσεων και ασφάλειας για τους μικρούς μας φίλους. Μετατρέπονται σε αυτό που πρέπει να είναι για τα παιδιά και την οικογένεια: σε χώρους ασφαλείς, σε χώρους ζωής και χαράς. Συνεχίζουμε. Γιατί η Κέρκυρα προχωρά μπροστά μόνο με έργα.»