Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνελήφθη διαρρήκτης με «πλούσια» δράση σε Σιναράδες και Καλαφατιώνες

Σύλληψη
25 Ιανουαρίου 2023 / 10:47

Για κλοπές σε φαρμακείο, εστιατόριο και παντοπωλείο, καθώς και παραβίαση αυτοκινήτου - Αναζητείται ο συνεργός του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας άνδρας συνελήφθη, χθες (24.01.2023), το μεσημέρι, στην Κέρκυρα, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, για το αδίκημα της κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για απόπειρα του ιδίου αδικήματος.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη, καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, μαζί με συνεργό του, που αναζητείται, διέπραξαν διαδοχικά τρείς κλοπές καθώς και μία απόπειρα, από περιοχές στην περιφέρεια της πόλης της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από το βράδυ της Δευτέρας (23.01.2023) έως το πρωί της Τρίτης (24.01.2023), διέρρηξαν στις περιοχές των Σιναράδων και των Καλαφατιώνων, φαρμακείο, εστιατόριο και παντοπωλείο, αφαιρώντας διάφορα προϊόντα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 4.000 ευρώ περίπου, ενώ, επιπλέον, παραβίασαν και σταθμευμένο αυτοκίνητο Δ.Χ. (ταξί), σπάζοντας το τζάμι, χωρίς όμως να αφαιρέσουν κάτι.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρέσει και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατά τις παράνομες πράξεις τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.