Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθυστερεί κι άλλο το άνοιγμα του πάρκινγκ με αντίτιμο εισόδου

ΠΑΡΚΙΝΓΚ
25 Ιανουαρίου 2023 / 09:37

Αρχική λειτουργία με την παλιά τιμολογιακή πολιτική των 3 ευρώ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντίτιμο αξίας 3 ευρώ θα πρέπει να καταβάλλουν οι οδηγοί που θα κάνουν χρήση του πάρκινγκ στην Κ. Πλατεία, το οποίο προς το παρόν εξακολουθεί να έχει δωρεάν και ελεύθερη είσοδο μέχρι να περάσει στη νέα του λειτουργία.

Αν και οι νέες διαγραμμίσεις με βάση τις προδιαγραφές του νόμου για την αδειόδοτηση του χώρου έχουν ολοκληρωθεί προ καιρού όπως και η τοποθέτηση σύγχρονου συστήματος διαχείρισης με ηλεκτροκίνητες μπάρες πρόσβασης σε κάθε είσοδο και έξοδο, τερματικά και αυτόματο σταθμό πληρωμής, ωστόσο παραμένει άγνωστος ο χρόνος λειτουργίας με τη νέα του μορφή.




ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

«Δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το πάρκινγκ με τον νέο τρόπο. Θα πρέπει πρώτα να τοποθετηθούν οι πυροσβεστήρες εντός του χώρου και έπειτα θα κάνουμε δοκιμαστική λειτουργία  για να δούμε πώς θα μπαίνει ένα ΙΧ, να δούμε την καταγραφή στην κάμερα, την πληρωμή στην έξοδο με μετρητά ή κάρτα. Έχει γίνει μια πρώτη επίδειξη στους υπαλλήλους και θα γίνει και μια επιπλέον», επισημαίνει στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος  Οικονομικών Γιώργος Παντελιός.

Όπως είπε, θα ισχύει η παλιά τιμολογιακή πολιτική, δηλαδή το αντίτιμο των 3 ευρώ για ολοήμερη στάθμευση. Όσον αφορά το σύστημα της χρονοχρέωσης θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο.

Οι οδηγοί θα μπορούν να πληρώνουν με κάρτα ή μετρητά, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Παντελιός εξετάζεται ακόμη και η δυνατότητα επανέκδοσης του ίδιου εισιτηρίου σε περίπτωσης απώλειάς του, όπως και η βραδινή λειτουργία του χώρου.

198 θέσεις

Οι θέσεις στον υπαίθριο δημοτικό χώρο στάθμευσης μετά τις νέες διαγραμμίσεις που έγιναν βάσει των τεχνικών χαρακτηριστικών που απαιτούσε ο νόμος για την αδειοδότηση και τη λειτουργία του, ανέρχονται πλέον στις 198 από 270 που ήταν αρχικά.



ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

«Οι διαγραμμίσεις έγιναν σύμφωνα με το νέο νόμο για να δοθεί η άδεια και στην ουσία καταργήθηκε η μεσαία λωρίδα, όπου στάθμευαν τα αυτοκίνητα. Στο χώρο υπάρχουν σημάνσεις, πρόβλεψη για θέσεις για ΑΜΕΑ, ενώ έξω υπάρχει και η λωρίδα αναμονής», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μόνιμοι κάτοικοι

Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της στάθμευσης των μονίμων κατοίκων ο κ. Παντελιός επισήμανε ότι δεν προβλέπονται για την ώρα τουλάχιστον θέσεις για εκείνους. Ωστόσο, όπως είπε, το θέμα απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση  κάνοντας λόγο για λήψη  κανονιστικής απόφασης, αφήνοντας μια χαραμάδα αισιοδοξίας για τους κατοίκους.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ