Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιδείνωση καιρού στο Ιόνιο, έως 9 μποφόρ οι άνεμοι

Καιρός
25 Ιανουαρίου 2023 / 09:21

Το νέο κύμα της κακοκαιρίας θα μας επηρεάσει από αργά το απόγευμα της Τετάρτης έως και την Παρασκευή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιδεινώνεται ξανά ο καιρός με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα και την Ιθάκη), τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και από τη νύχτα στην Ήπειρο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά και τα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω) της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της κεντρικής Μακεδονίας (στα δυτικά τμήματα) και της Θεσσαλίας (στα δυτικά και βόρεια τμήματα). 

Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Ιόνιο τα 8 με 9 μποφόρ.

Με ανάρτηση του ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου συστήνει μεγάλη προσοχή για τα έντονα αλλά και δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το ερχόμενο 24ωρο και μέχρι τις πρωινές της Πέμπτης στα νότια Επτάνησα και κυρίως στο Νομό Κεφαλληνίας και νομό Ζακύνθου.