Λιμάνι Κέρκυρας: Πάνω από 18.000 οι Κερκυραίοι που ταξίδεψαν τις γιορτές

Λιμάνι Κέρκυρας: Πάνω από 18.000 οι Κερκυραίοι που ταξίδεψαν τις γιορτές

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟ

Η επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Κέρκυρας από τις 23 Δεκεμβρίου – 2 Ιανουαρίου

24
Ιανουαρίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατά χιλιάδες εγκατέλειψαν την Κέρκυρα την περίοδο των εορτών συμπολίτες μας, που επέλεξαν δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας ή κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, κατά το χρονικό διάστημα από 23-12-2022 έως και 02-01-2023, αναχώρησαν από το λιμάνι της Κέρκυρας 18.714 επιβάτες και αφίχθησαν 15.489.

Πρόκειται τόσο για μεμονωμένους επιβάτες όσο και για οργανωμένα γκρουπ ταξιδιωτικών γραφείων της Κέρκυρας που μετακινήθηκαν μέσω του λιμανιού της πόλης προς την απέναντι ηπειρωτική χώρα.

Η ζήτηση μάλιστα, όπως είχε καταγράψει η «Ε» σε προηγούμενο ρεπορτάζ της (21-12-2022) για τις οργανωμένες οδικές εκδρομές σε δημοφιλείς προορισμούς του εσωτερικού (όπως είναι τα Τρίκαλα με τον περίφημο Μύλο των Ξωτικών, η κοσμοπολίτικη Αράχωβα, τα γειτονικά Ζαγοροχώρια, η Δράμα, η Βέροια κ.α.), ήταν μεγάλη, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα στοιχεία.

Η εισερχόμενη πάντως κίνηση που αφορά κυρίως σε επιστροφές, εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με την εξερχόμενη, καθώς φαίνεται ότι αρκετοί παρέτειναν τις διακοπές τους μέχρι και τα Θεοφάνεια.
 
Από το Μάρτιο
 
Σύμφωνα πάντως με το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Κέρκυρας, η επιβατική κίνηση προς το Λιμάνι της Κέρκυρας ξεκινάει την ανοδική της πορεία από τον Μάρτιο και μετά, μέχρι και τον Οκτώβριο, με τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο να κάνουν «κοιλιά» όσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία με την επιβατική κίνηση από 23-12-2022 έως 02-01-2023 δόθηκαν στην «Ε» κατόπιν σχετικού αιτήματος προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Κέρκυρας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ