Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θολό το νερό στην περιοχή Θιναλίων, διεκόπη η υδροδότηση από τη γεώτρηση του Αγίου Μαρτίνου

Υδροδότηση
23 Ιανουαρίου 2023 / 13:34

Η περιοχή υδροδοτείται σταδιακά από τις υπόλοιπες γεωτρήσεις, ανακοίνωσε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πρόβλημα στην υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Θιναλίων  και συγκεκριμένα θολότητα, παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο 
ενδεχομένως λόγω του μεγάλου όγκου των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε στην κύρια γεώτρηση που υδροδοτεί τη συγκεκριμένη περιοχή (Fk5 Αγίου Μαρτίνου).   
 
Αμέσως μόλις εντοπίστηκε το πρόβλημα, διεκόπη η υδροδότηση από τη συγκεκριμένη γεώτρηση και η περιοχή υδροδοτείται σταδιακά από τις υπόλοιπες γεωτρήσεις.
 
Η ανακοίνωση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αναφέρει:
«Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Θιναλίων θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας και το τμήμα Βορρά της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ κάνουν και θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να αισθάνονται ασφαλείς σε ό,τι σχετίζεται με το νερό. Άμεσα, θα γίνουν περαιτέρω έρευνες για τα αίτια του φαινομένου.

Γνωστοποιούμε δε ότι κινούμαστε στην κατεύθυνση της πλήρους αποκατάστασης της υδροδότησης και της διασφάλισης της ισορροπίας στην ποιότητα του νερού .
 
Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι δημότες μας κατανοούν το ζήτημα και ευχαριστούμε για την υπομονή και κατανόηση που επιδεικνύουν».