Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ομιλητής σε εκδήλωση των AHEPA

ΑΗΕΡΑ Κέρκυρας
21 Ιανουαρίου 2023 / 11:47

Ο επίτιμος καθηγητής της νομικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και μόνιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών οριοθετεί ξεκάθαρα το τι ισχύει για το καθεστώς των θαλάσσιων ζωνών ανά το κόσμο

Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τν ΑΗΕΡΑ Κέρκυρας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, με θέμα:

«Το καθεστώς των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδος»

Ο επίτιμος καθηγητής της νομικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και μόνιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών μέσα από μια άρτια νομική προσέγγιση, στηριζόμενος τόσο στο Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας όσο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, οριοθετεί ξεκάθαρα το τι ισχύει για το καθεστώς των θαλάσσιων ζωνών ανά το κόσμο, συνεπώς και για την Ελλάδα, μέσα από τη σύμβαση του Montego Bay που όλα τα κράτη έχουν υπογράψει το 1982.

Η εισήγηση αυτή του π. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, η οποία έγινε το Δεκέμβριο του 2017 κατά την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ύστερα από πρόταση της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA και σε μια προσπάθεια οποιασδήποτε ευκταίας προόδου, εκδόθηκε έντυπα και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο ενημέρωσης σε όλους τους θεσμούς αναφορικά με τις Ο Γραμματέας Αντώνης Προβατάς εθνικές μας θέσεις. Επιπλέον, το τμήμα AHEPA Κέρκυρας προχώρησε υπό την επιμέλεια των ιδρυτικών του μελών, Ομότιμου καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Νικολάου Παπαδημητρίου και του διδάκτορα του τμήματος ξένων γλωσσών μετάφρασης και διερμηνείας Νικολάου Δημητρόπουλου, στην μετάφραση της εισήγησης αυτής σε τρείς γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά δίνοντας έτσι εξαιρετική βοήθεια σε όλους όσοι εμπλέκονται σε συζητήσεις που οριοθετούν τις Ελληνικές θέσεις με διεθνώς νομικά επιχειρήματα και αποφάσεις.

Το παρόν στην εκδήλωση θα δώσει και ο Ύπατος γραμματέας της Ομογενειακής Οργάνωσης AHEPA υπεύθυνος για τα εθνικά θέματα και επόμενος Ύπατος πρόεδρος της Σάββας Τσίβικος.