Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεάν θεατρικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς

20 Ιανουαρίου 2023 / 15:14

Σεμινάριο 8 ωρών για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων - Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 «Πες το δυναμικά με εικόνες!»

ΚΕΡΚΥΡΑ. 8ωρο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο διοργανώνουν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.), σε συνεργασία με τις Διεύθυνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, στο πλαίσιο του προγράμματός τους «Κι αν ήσουν εσύ;» - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων καθώς και σε εμψυχωτές ομάδων νέων με μικρή ή καθόλου εμπειρία σε θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές, που υλοποιούν το πρόγραμμα ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν έως τις 26 Ιανουαρίου 2023 στη φόρμα ΑΙΤΗΣΗΣ:ΕΔΩ και θα ειδοποιηθούν το αργότερο μέχρι 27/01/2023 για τη συμμετοχή τους στο προσωπικό τους email.

Προσοχή: Το σεμινάριο είναι βιωματικό, έχει τη μορφή θεατρικού εργαστηρίου, περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και άλλες δραστηριότητες.
Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο:
- να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στον χώρο
- να φέρουν μαζί τους … κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

Ώρες: Σάββατο: 9:30 - 13:30 (διάλειμμα 13:30 έως 14:00) και 14:00 – 18:00 Τόπος: 14ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας (Δαίρπφελδ 14, Κέρκυρα, 491 00)

Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών και εμψυχωτών νεανικών ομάδων.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Κέρκυρας,Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γραφείο Κέρκυρας Συνεργασία: Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Συντονισμός : Μαρία Διβανέ Τοπική Συντονίστρια του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» στον Ν. Κέρκυρας.

Πληροφορίες:[email protected]