Τετάρτη 29.11.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλό ξεκίνημα για τον Δαμοκλή στο ΟΑΚΑ

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
19 Ιανουαρίου 2023 / 16:52
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η ξιφασκία είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα και πριν αρκετά χρόνια ιδρύθηκε στο νησί μας ο Δαμοκλής, σύλλογος ξιφασκίας, στον οποίο δεκάδες παιδιά μυούνται στο άθλημα.

ΑΘΗΝΑ. Η ξιφασκία είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα και πριν αρκετά χρόνια ιδρύθηκε στο νησί μας ο Δαμοκλής, σύλλογος ξιφασκίας, στον οποίο δεκάδες παιδιά μυούνται στο άθλημα. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και είναι από τα σωματεία που έχει έντονη την παρουσία του στους αγώνες της χώρας, έχει διακρίσεις και κάθε χρόνο πηγαίνει καλύτερα. 

Νέα χρονιά, νέες ελπίδες για κάτι ακόμη καλύτερο και το 2023, αλλά όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με τη συμμετοχή των παιδιών σε αγώνες, έστω και αν στις δύσκολες εποχές μας, χρειάζονται οικονομικές θυσίες. Η πρώτη παρουσία του συλλόγου για το 2023 είχε πολύ καλά αποτελέσματα τηρουμένων των αναλογιών και αποτυπώνονται στο δελτίο τύπου του Δαμοκλή που αναφέρει:

 

Δελτίο τύπου ΚΑΣ ο Δαμοκλής

Ξεκίνημα για το 2023 στο ξίφος ασκήσεως  με την κατηγορία των Εφήβων - Νεανίδων U-17 στο ΟΑΚΑ. Οι αθλητές και αθλήτριες του ΔΑΜΟΚΛΗ πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση , αγωνίστηκαν στην πρώτη διοργάνωση του έτους και άφησαν δεδομένα και αξιόπιστα στοιχεία για την αγωνιστικότητα τους.

Αναλυτικά, στην κατηγορία των εφήβων: Ο Tsakunov Matvey κατετάγη 12ος πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ( 5 νίκες στις pools και εισαγωγή στην 16αδα). Ο Emilio Malano ( 2η εμφάνιση στην κατηγορία αυτή) , κατετάγη 26ος και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις παρά την νεαρή ηλικία του. Ο Νικόλας Τριβιζάς βρέθηκε στην 36η θέση και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση μετά από πολύμηνη απουσία.

 

Στις Νεάνιδες:  Η Ελεονώρα Καββάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατετάγη 11η και η Κατερίνα Προβατά κατετάγη 20η, έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις στις pools και τα νοκ άουτ.

Είμαστε άκρως Υπερήφανοι και χαρούμενοι για τους αθλητές και αθλήτριες μας, παραδείγματα θέλησης , επιμονής και ήθους και για τον προπονητή μας Ε. Γεροσιδέρης ο οποίος με τον γνωστικό πλούτο του και την τιτάνια προσπάθειά του, κατέχει τον σπουδαιότερο ρόλο στην ανάδειξη, διάκριση των αθλητών και στο χτίσιμο του χαρακτήρα τους.

Συνεχίζουμε πιστεύοντας ότι τα αληθινά μετάλλιά μας είναι τα παιδιά μας

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς του συλλόγου μας

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκα το 1979 στην «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Ήμουν στην τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια.