Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν. Καλόγερος: «Τα έργα δεν έχουν ιδιοκτήτες. Ανήκουν στους πολίτες»

Ασφαλτοστρώσεις
18 Ιανουαρίου 2023 / 15:39

«Οι ασφαλτοστρώσεις έγιναν από την αρχή. Το τέλος του 2019 που αναλάβαμε κάναμε τις μελέτες, που ολοκληρώθηκαν το 2020 και το 2021 συμβασιοποιήθηκαν».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή δήλωση του πρώην Δημάρχου Κώστα Νικολούζου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νίκος Καλόγερος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι βέβαιο ότι θα βόλευε πολλούς να μη γίνεται τίποτα, να μην υλοποιείται κανένα έργο στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Αυτή η συστηματική προσπάθεια ορισμένων, εκφράζεται με δηλώσεις απαξίωσης κάθε θετικής πράξης, κάθε έργου που γίνεται. Αν δεν μπορούν να μηδενίσουν ή να εξαφανίσουν το έργο που γίνεται, τότε αναζητούν τίτλους ιδιοκτησίας για να μειώσουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής της Μερόπης Υδραίου.

Αυτή όμως είναι και η διαφορά μας: εμείς πιστεύουμε ότι τα έργα δεν έχουν ιδιοκτήτες, ανήκουν στους πολίτες. Για αυτούς γίνονται, για να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους.

Από την παρούσα δημοτική αρχή, εκτελείται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με πιστώσεις που εγκρίθηκαν το 2018.

Μέχρι το φθινόπωρο του 2019 δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες μελέτες.  Αυτή η χρηματοδότηση του 2018 ‘’έσπασε’’ στους τρεις νέους δήμους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Δήμος μας να προχωρήσει σε δημιουργία νέου φυσικού αντικειμένου του έργου, δηλαδή καθορισμό και νέα καταγραφή των δρόμων που απαιτούνταν οι παρεμβάσεις.

Όλα έγιναν από την αρχή. Το τέλος του 2019 όπου αναλάβαμε, έπρεπε να προχωρήσουμε σε μελέτες προκειμένου να μπορούμε να απορροφήσουμε τα χρήματα και να υλοποιήσουμε τα έργα. Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν το 2020 και το 2021 συμβασιοποιήθηκαν.

Οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης της Κέρκυρας και στις Δημοτικές Ενότητες, με συντηρήσεις και ασφαλτοστρώσεις, έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2021 και συνεχίζονται.

Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.
Όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα σε όλους και είναι στη διάθεσή τους, στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Αυτό που νομίζω χρειάζεται να αντιληφθούν όλοι, είναι ότι η Κέρκυρα προχωρά και θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά με συνεργασία, συνεννόηση, ενότητα και όχι με εμπάθειες και μικρότητες.

Η παρούσα δημοτική αρχή εργάζεται, σχεδιάζει, διεκδικεί και πετυχαίνει, αποδίδοντας έργα προς όφελος των πολιτών.»