Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινούν σε λίγες ημέρες οι κοπές των ξερών και επικίνδυνων δέντρων στο Άλσος Γαρίτσας-Ανεμόμυλου

ΚΟΠΕΣ
18 Ιανουαρίου 2023 / 12:49

Αυτοψία από τον Αντιδήμαρχο Θ. Γιώτη και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλσους Γαρίτσας Αλ. Βέργη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτοψία στο Άλσος Γαρίτσας – Ανεμόμυλου, όπου έχει ξεκινήσει η ήπια ανάπλασή του, πραγματοποίησαν από κοινού σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Θεοχάρης Γιώτης μαζί με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας Αλέκο Βέργη.

Σκοπός της επιτόπιας επίσκεψης παρουσία μελών του Συλλόγου αλλά και του γεωπόνου του Δήμου Κ. Κέρκυρας κ. Ζάραγκα, καθώς κι ενός ακόμη που όρισε ο Σύλλογος ήταν η εξέταση των επικίνδυνων και ξερών δέντρων που πρέπει να κοπούν.

Η αυτοψία έγινε και στα δυο Άλση, με τα δυο μέρη, Δήμο και Σύλλογο να συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό για τα δέντρα που πρέπει να αφαιρεθούν, τα οποία και μαρκαρίστηκαν επιτόπου.

Οι κοπές των επικίνδυνων και ξερών δέντρων θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, όπως τόνισε στην «Ε» ο κ. Γιώτης, ενώ θα γίνουν και εργασίες ευπρεπισμού με κλαδέματα σε θάμνους. «Συμφωνήσαμε σε μεγάλο βαθμό για το πόσα δέντρα πρέπει να κοπούν και στα δυο Άλση. Πρόκειται για επικίνδυνα και ξερά.

Σκοπός μας είναι να γίνει το έργο της ανάπλασης και να υπάρχει και μια αρμονία με τους κατοίκους», ανέφερε ο κ. Γιώτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Ο Σύλλογος Γαρίτσας

Όπως ανακοίνωσε στη συνέχεια ο Σύλλογος Γαρίτσας, μετά την κοινή αυτοψία με τον γεωπόνο του Δήμου κ. Ζάραγκα, και τον αντιδήμαρχο κ. Γιώτη στο Άλσος Γαρίτσας- Ανεμομυλου, σημειώθηκαν τα ξερά και επικίνδυνα δένδρα ώστε στην συνέχεια να απομακρυνθούν.

Επίσης συμφωνήθηκε:
1. Να γίνει κλάδεμα σε τέσσερις ψηλούς ευκάλυπτους στο Άλσος της Γαρίτσας.
2. Να γίνει κλάδεμα σε θάμνους.
3. Να φυτευτεί μια μεγάλη ελιά στον χώρο δίπλα από το γήπεδο μπάσκετ.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ