Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας για την απουσία ασθενοφόρου στη Λευκίμμη

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας για την απουσία ασθενοφόρου στη Λευκίμμη

«Η συνεπής προσπάθεια κάποιων να υποβαθμιστεί το βιοτικό επίπεδο των δημοτών του Νότου θα μας βρει σθεναρούς αντίπαλους με τρόπους που δε βάζει το μυαλό τους»

17
Ιανουαρίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Με λύπη διαπιστώσαμε τη λειτουργία μίας μόνο βάρδιας του ΕΚΑΒ Νότου», αναφέρει ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, με αφορμή το περιστατικό του τραυματισμένου ποδοσφαιριστή που μεταφέρθηκε στο Κέτρο Υγείας σε καρότσα αγροτικού:

«Πριν από δύο περίπου χρόνια ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας συνέδραμε με τα μέσα που διαθέτει την σύσταση κλιμακίου για το ΕΚΑΒ στο Νότο της Κέρκυρας με σκοπό την άμεση παρέμβαση των μονάδων του σε έκτακτα περιστατικά.

Με λύπη πριν λίγες μέρες διαπιστώσαμε ότι η λειτουργία του κλιμακίου με μία μόνο οκτάωρη βάρδια στην ουσία δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες επείγουσας μεταφοράς ασθενών.

Τα περιστατικά δεν μπορούν να περιμένουν ούτε να συντονιστούν με την έναρξη της μιας βάρδιας. Η λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας νοείται μόνο ως εικοσιτετράωρη! Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή της συνιστά προσβολή στη νοημοσύνη και την ασφάλεια των πολιτών της Νότιας Κέρκυρας.

Το αγαθό της υγείας και η άμεση πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη όταν παρίσταται ανάγκη είναι κάτι που μόνο δεδομένο μπορεί να θεωρείται για το επίπεδο ανάπτυξης μια Ευρωπαϊκής χώρας.

Η εποχή μεταφοράς ασθενών με καρότσες αγροτικών μας στέλνει πίσω σε εποχές που έχουν καταγραφεί από τις ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με διάθεση ιλαρότητας.

Η συνεπής προσπάθεια κάποιων να υποβαθμιστεί το βιοτικό επίπεδο των δημοτών του Νότου θα μας βρει σθεναρούς αντίπαλους με τρόπους που δε βάζει το μυαλό τους».

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας
Κων/νος Λέσσης