Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μηνυτήρια αναφορά Αυλωνίτη στον Εισαγγελέα για τις διακομιδές ασθενών από την Κέρκυρα

Διακομιδή
16 Ιανουαρίου 2023 / 09:35

«Έωλες οι δεσμεύσεις του ΕΚΑΒ για 24ωρη κάλυψη από ελικόπτερο για την εξυπηρέτηση των έκτακτων και επειγόντων αεροδιακομιδών».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα καταθέτει εντός της ημέρας ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών στα περιστατικά των δύο αεροδιακομιδών μικρών ασθενών από Κέρκυρα προς Αθήνα που εξελίχθηκαν σε «Οδύσεια»:

«Πολύωρες, βασανιστικές, επικίνδυνες για τη ζωή των ασθενών και στη κυριολεξία απαξιωτικές για την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. .

Μου φαίνεται λογικά αδιανόητο να χρειάζονται περίπου 8 ώρες για να ολοκληρωθεί μια αεροδιακομιδή με στάσεις για ανεφοδιασμό καυσίμων του ελικοπτέρου στο Ακτιο και λοιπές τραγικές ανοησίες.

Οι υποσχέσεις που λάβαμε προ ημερών από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ ότι λόγω της διακοπής λειτουργίας του αεροδρομίου θα εκτελούνταν αεροδιακομιδές με ελικόπτερο καθ όλο το 24ωρο και γρήγορα, αποδεικνύονται έωλες.

Το όλο θέμα, πριν πάρει τραγικές διαστάσεις, πρέπει άμεσα να γνωστοποιηθεί σε όλους τους κυβερνητικούς και θεσμικούς παράγοντες και φυσικά στον Εισαγγελέα» αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής.

"Στα λόγια" η 24ωρη κάλυψη

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής είχε λάβει δέσμευση από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου ότι, για το διάστημα αναστολής λειτουργίας του αεροδρομίου Κέρκυρας "Ι. Καποδίστριας", θα υπάρξει πλήρης κάλυψη στο θέμα των αεροδιακομιδών.

Όπως είχε ανακοινώσει ο Αλ. Αυλωνίτης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι σε συνεννόηση με την Πολεμική Αεροπορία, που είναι και η αρμόδια υπηρεσία, έχει αποφασιστεί ότι θα σταθμεύει στο αεροδρόμιο Κέρκυρας, ελικόπτερο με 24ωρη πτητική ικανότητα, για την εξυπηρέτηση των έκτακτων και επειγόντων αεροδιακομιδών προς Αθήνα και Γιάννενα.