Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin ο Χρ. Σταϊκούρας

Σταϊκούρας
15 Ιανουαρίου 2023 / 13:24

Θα λάβει μέρος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία θα συζητηθούν η οικονομική κατάσταση και οι προοπτικές της ευρωζώνης

Ο  Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παραβρεθεί στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin την Δευτέρα 16/01. Πιο συγκεκριμένα,  θα λάβει μέρος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία θα συζητηθούν η οικονομική κατάσταση και οι προοπτικές της ευρωζώνης, επί τη βάσει της σχετικής ενδιάμεσης έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Επίσης, οι υπουργοί θα συνεχίσουν την άσκηση συντονισμού της δημοσιονομικής πολιτικής εστιάζοντας στα μέτρα στήριξης έναντι της ενεργειακής κρίσης. Τα μέλη του Eurogroup θα ανταλλάξουν απόψεις και σχετικά με τις πτυχές της αναθεώρησης του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης οι οποίες αφορούν στην ευρωζώνη, όπως είναι τα προσχέδια προϋπολογισμών, η μακροοικονομική σταθεροποίηση, η διαδικασία μεταπρογραμματικής εποπτείας και η εφαρμογή της Διαδικασίας Μακροοικονομικών Ανισορροπιών σε κράτη- μέλη της ευρωζώνης.

Επιπλέον, η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνει συζήτηση σχετικά με το προσχέδιο συστάσεων για την οικονομική πολιτική της ευρωζώνης για το 2023, ενόψει της έγκρισής τους στο Ecofin, καθώς και εξέταση της προόδου του σχεδίου για το ψηφιακό ευρώ,  αλλά και για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σχετικά με την κύρωση της συνθήκης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Την Τρίτη (17/01) ο Υπουργός Οικονομικών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία θα συζητηθεί ο οικονομικός και δημοσιονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ