Σύλληψη αλλοδαπού που προωθούσε παράτυπους μετανάστες στη χώρα

Σύλληψη αλλοδαπού που προωθούσε παράτυπους μετανάστες στη χώρα

Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν να επιβαίνουν σε αυτό ακόμη (4) αλλοδαποί

14
Ιανουαρίου / 2023

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοίνωσε ότι συνέλαβε το απόγευμα της 13/01 αλλοδαπό, ο οποίος προωθούσε παράτυπους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Συνελήφθη χθες (13-01-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν να επιβαίνουν σε αυτό ακόμη (4) αλλοδαποί, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος είχε παραλάβει νωρίτερα τους αλλοδαπούς από σημείο κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, με σκοπό να τους προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.