Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι λέει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης για το κενό στο Δημοτικό Ερείκουσας

Ερείκουσα
12 Ιανουαρίου 2023 / 13:58

Διευκρινίσεις επί του ζητήματος που έχει ανακύψει στο Δημοτικό Σχολείο

ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ. Διευκρινίσεις επί του ζητήματος που έχει ανακύψει στο Δημοτικό Σχολείο της Ερείκουσας έδωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος.

Σημειώνεται ότι όπως είχε δημοσιεύσει η «Ε» τα μαθήματα στο σχολείο δεν γίνονται από τα μέσα Δεκεμβρίου, έως σήμερα, λόγω αναρρωτικής άδειας της δασκάλας για λόγους υγείας, με το κενό αυτό να μην έχει καλυφθεί έκτοτε από το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αγγελόπουλος στην «Ε», η δασκάλα κατέθεσε στις 16 Δεκεμβρίου μια ολιγοήμερη αναρρωτική άδεια για λόγους υγείας. «Δεν μιλούσαμε τότε για κενό, ώστε να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας η κάλυψή του», σχολίασε ο ίδιος.

Εν συνεχεία μεσολάβησαν οι γιορτές και η εκπαιδευτικός, όπως ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος κατέθεσε στις 9 Ιανουαρίου, νέα αναρρωτική άδεια, η οποία λόγω της φύσης της αυτή τη φορά δημιουργεί κενό στο σχολείο.

«Μετά την εξέλιξη αυτή ζητήσαμε άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας να καλυφθεί το κενό. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένουμε την ανακοίνωση νέων προσλήψεων αναπληρωτών. Εμείς θα διεκδικούμε εκπαιδευτικό μέχρι να έρθει κάποιος», πρόσθεσε ο κ. Αγγελόπουλος. Τα μαθήματα προσωρινά δεν γίνονται στο Δημοτικό, ενώ στο Νηπιαγωγείο συνεχίζονται κανονικά.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ