Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαψεύδει ο Ν. Καλόγερος ότι θα παραχωρηθεί δημοτικός χώρος στη Fraport

Νίκος Καλόγερος
11 Ιανουαρίου 2023 / 14:17

Δήλωση Αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων σχετικά με τον καθαρισμό δημοτικού οικοπέδου: «Έλεος! Κατηγορούν τη δημοτική αρχή επειδή καθαρίζει δημοτικό χώρο!»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Ν. Καλόγερος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
 
«Η εμπάθεια που τρέφουν κάποιοι απέναντι στη δημοτική αρχή, δεν έχει όρια. Φτάσαμε στο σημείο να μας κατηγορούν γιατί καθαρίζουμε δημοτικό χώρο. Οι συγκεκριμένες εργασίες καθαρισμού αφορούν δημοτικό χώρο που βρίσκεται πλησίον του αεροδρομίου. Επειδή σκόπιμα διακινούνται υπονοούμενα ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα παραχωρηθεί στη Fraport, δηλώνω κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είναι συκοφαντικό και ψέματα.
 

Ο καθαρισμός του δημοτικού οικοπέδου κρίθηκε επιβεβλημένος για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και ασφάλειας, από μηχανικούς του Δήμου. Εγώ ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ζήτησα να προχωρήσει ο καθαρισμός και πέρα από τα οχήματα του Δήμου χρησιμοποιήθηκε και επιπλέον σκαπτικό όχημα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.
 
Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεση όλων όσων ζητούν απαντήσεις. Προφανώς θα βόλευε κάποιους αυτή η δημοτική αρχή να μην κάνει τίποτα, να μην προχωρά σε καθαρισμούς δημοτικών οικοπέδων και κοινόχρηστων χώρων, να έχει τα σκουπίδια στους δρόμους.
 
Λυπούμαστε αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να προχωράμε σε έργα, παρεμβάσεις, καθαρισμούς. Η Κέρκυρα δεν χρειάζεται την εμπάθεια, το μίσος, τη στείρα άρνηση. Χρειάζεται συνεργασία, συνεννόηση, ενότητα, έργα και πράξεις. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε. Με αυτούς που θέλουν και μπορούν.»