Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κεφαλονιά: Προσοχή στη γέφυρα της Αγίας Βαρβάρας

Κεφαλονιά
10 Ιανουαρίου 2023 / 20:05

Το σύστημα αυτό απαιτεί σαφείς περιορισμούς στη διέλευση υπέρβαρων οχημάτων, οι οποίες δυστυχώς στην πράξη δεν τηρούνται

Μεγάλη προσοχή στη διέλευση της γέφυρας Αγίας Βαρβάρας, στο δρόμο Αργοστολίου - Σάμης, συστήνει ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σπύρος Τραυλός. Στην ανακοίνωση του επισημαίνει τα εξής:
 
Με πρόσφατο έργο κατασκευάστηκε εκ νέου το κατάστρωμα της γέφυρας (που προηγουμένως ήταν με λαμαρίνες) με σύστημα ινοπλισμένου σκυροδέματος, κατόπιν υποδείξεων και μελέτης του στρατού (το κατάστρωμα των γεφυρών τύπου Mπέλεϊ ονομάζεται και κατάστρωμα φθοράς). Το σύστημα αυτό απαιτεί σαφείς περιορισμούς στη διέλευση υπέρβαρων οχημάτων (όπως ωφέλιμο βάρος μέχρι 42 ton και ταχύτητες διέλευσης μικρότερες των 12 Km/h), οι οποίες δυστυχώς στην πράξη δεν τηρούνται χωρίς ευθύνη της Περιφέρειας. 
 
Η διέλευση υπέρβαρων οχημάτων και με ταχύτητες μεγαλύτερες της επιτρεπόμενης, είχε ως αποτέλεσμα να φθαρεί επιφανειακά το κατάστρωμα και να παρουσιάζει τη σημερινή εικόνα. Αν και δεν εγκυμονείτε κάποιος κίνδυνος ευστάθειας, η Περιφέρεια ήδη αναζητά νέα λύση για την εφαρμογή ενός συστήματος που θα έχει αντοχή σε μεγαλύτερο φορτίο οχημάτων και σε μεγαλύτερο χρόνο.
 
Παράλληλα ο κ. Τραυλός υπενθυμίζει ότι ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση της εθνικής οδού Αργοστολίου-Σάμης, ένα πολύ σοβαρό έργο οδικής ασφάλειας, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.