Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Coffee & the City: Εσείς πού θα απολαύσετε το «must ρόφημα» της ημέρας σας;

DELL’ AQUE
10 Ιανουαρίου 2023 / 17:43

Τι καλύτερο από το να ξεκινά η μέρα σας με έναν μυρωδάτο καφέ στο κέντρο της πόλης.

Καλώς η κακώς το πρωινό μας θέλει και το απαραίτητο ρόφημα. Άλλωστε η καλή μέρα από τον καφέ… φαίνεται θα έλεγε κανείς. Ζεστό ή freddo ο καφές αποτελεί τον «εθνικό πρεσβευτή » στο ελληνικό πρωινό.

Φτιάξαμε λοιπόν για εσάς τον απόλυτο οδηγό για τον καφέ στην πόλη: από τα στέκια που έχουν τη γνώση και την εξειδίκευση σε αυτό που λέγεται η «τέχνη του καφέ» μέχρι και τα κλασικά μέρη που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας αφού αποτελούν για πολλούς από μάς την αρχή και την πρώτη καλημέρα στην καθημερινότητας μας.

Vittory All Day Long



Στην καρδιά της παλιάς πόλης,  βρίσκεται ένα all day - citybreak στέκι το οποίο όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει στις καρδιές των Κερκυραίων με το ξεχωριστό μοντέρνο του στυλ και τις μοναδικές του γεύσεις. Ο λόγος για το Vittori All Day Longτο οποίο είναι αφιερωμένο στην ελληνική κουλτούρα, καθώς η φιλοξενία και ο αριστοτεχνικός τρόπος παρασκευής του τόσο του καφέ όσο και των κοκτέιλ του αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας του. Εκεί μπορεί κανείς να χαλαρώσει χάριν στην ζεστή του ατμόσφαιρα και να απολαύσει πρωινό, brunchαλλά και ένα light γεύμα μέσα στην ημέρα. Η εκτενής wine & cocktail list κερδίζει τον επισκέπτη και είναι ένα ακόμα λόγος για να γίνετε και εσείς θαμώνες του.

Καποδιστρίου 60, Παλιά πόλη, τηλ. 6943908510

 
DELL’ AQUE



Στην οδό των Υδάτων, την γνωστή που ονόμαζαν οι παλιοί, Καρντελάκουες μια γειτονιά της παλιάς πόλης της Κέρκυρας και σημερινή Ευγενίου Βουλγάρεως η καρδιά του νεανικού κοινού και όχι μόνο χτυπά από το πρωί ως το βράδυ. Εκεί στο γνωστό  και ομώνυμο της πρώτης οδού DellAque θα χαρακτήριζε αυτό όπου αποτελεί κανείς σημείο αναφοράς στην παλιά πόλη. Ένα αρχοντικό και συγχρόνως μοντέρνο στέκι το οποίο δημιουργεί την αίσθηση της ζεστασιάς όλο το χρόνο και ειδικότερα όταν σας δίνετε η ευκαιρία να απολαύσετε εκεί τον πρώτο καφέ της ημέρας.

Ευγενίου Βουλγάρεως 42, τηλ. 26610 34300

 
LIBRO DORO



Αν μη τι άλλο πρόκειται για έναalldaycafé – winebar στέκι στην επιβλητική πλατεία του κτιριακού συγκροτήματος Λιστόν με ιστορία και χαρακτήρα. Η ταλαντούχα ομάδα του LibroD’oro σας υποδέχεται από νωρίς το πρωί στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας με τη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Πλούσιες ποικιλίες, αλμυρά ή γλυκά  pancakes ποικιλία σε σάντουιτς αλλά και διάφορες comfort προτάσεις όπως πίτσες, clubsandwich σας περιμένουν.
Όδός Ελευθερίας, Εσπιανάδα, τηλ. 26610 27275
 
PERSONA GRATA



Είναι ένα μαγαζί που άνοιξε κάποτε στην Ιακώβου Πολυλά και την αναγέννησε. Αυτό το κατάφερε προσφέροντας υπέροχο καφέ σε έναν χώρο ο οποίος είναι χαλαρός και ταυτόχρονα ανεπιτήδευτος. ένα μαγαζί αφιερωμένο στην ελληνική κουλτούρα, καθώς η φιλοξενία και ο αριστοτεχνικός τρόπος παρασκευής του καφέ αποτελούν must της φιλοσοφίας του. Στον άνετο χώρο του με το ιδιαίτερο mix &matchdesign δημιουργείται το τέλειο περιβάλλον για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας κάθε ώρα της ημέρας.Εκεί όπου η ποιότητα και η γεύση έρχονται ως φυσική συνέχεια της διάθεσης για φιλοξενία.

Iακώβου Πολυλά 24, τηλ. 26610 22672
 
STORIES CAFÉ



Εκ πρώτος όψεως θα αναρωτιόταν κανείς.. Βρισκόμαστε στην Κέρκυρα ή σε κάποιο γαλλικό alldaybistrot;; Στο StoriesCafé εκ πρώτης δίνεται η αίσθηση πως η μέρα σας ξεκινά σε κάποιο καφέ στα πλακόστρωτα ενός πεζοδρόμου του Παρισιού, εκεί όπου τα τραπεζάκια δεν είναι ποτέ σε ευθεία γραμμή και που το καθένα από αυτά με τους συχνούς θαμώνες του έχει να πει κάθε μέρα και μια ξεχωριστή ιστορία. Μinimal σχεδιασμός, με μοναδική διακόσμηση και lounge στοιχεία που εκφράζουν ζεστασιά και μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν από καλό καφέ και φιλοξενία, δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε καφέ και γλυκό, φαγητό και ποτό όλη την ημέρα.

Ιακώβου Πολυλά 21, τηλ. 26615 51377
 
CHAVEZ CAFETERIA DRINKERIA



Το προηγούμενο Πάσχα, στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως έκανε δυναμικά την εμφάνιση του ένα νέο allday στέκι το οποίο με το ξεχωριστό αναγεννησιακό του design και τον συνολικό τρόπο λειτουργίας του μπήκε από την πρώτη στιγμή στις καρδιές των Κερκυραίων όλων των ηλικιών. Ο λόγος για το Chàvez, το νέο hot στέκι της παλιάς πόλης όπου ποιοτικός καφές και signaturecocktailsμιξάρονται αρμονικά με επιλεκτική μουσική δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για οποιασδήποτε μορφής break από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Εκεί όπου σύμφωνα με τον Γιώργο Τσενεμπή -συνιδιοκτήτη και του ανθρώπου που ανέλαβε εξ’ αρχής το όλο concept- ‘σκοπός μας είναι η συνολική εμπειρία του εκάστοτε επισκέπτη κατά τη διαμονή του στο χώρο μας να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη, από την καλοσυνάτη υποδοχή έως το εγκάρδιο αντίο έτσι ώστε να θελήσεις σίγουρα να την ξαναζήσεις. 

Eυγενίου Βουλγάρεως 52, τηλ. 26610 43151
 
ΖΑΜΑΝΦΟΥ



Η μηχανή του καφέ στο Ζαμανφού φιλοξενεί καθημερινά ένα χαρμάνι 90% Arabica που θα σας ενθουσιάσει με τα χαρακτηριστικά του. Σε έναν χώρο όπου όλα είναι προσεγμένα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα φωτεινή και φιλόξενη, οι γεύσεις δεν θα μπορούσαν να μην είναι ανάλογες της εξαιρετικής ποιότητας. Τόσο στο ζεστό εσωτερικό τόσο στον πεζόδρομο με την Κέρκυρα στα πόδια σας το Ζαμανφού αποτελεί σταθμό στην καθημερινότητα των Κερκυραίων.

Γεωργίου Θεοτόκη 21, τηλ. 26610 40655
 
ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ



Το Μικρό Καφέ από το 1996 έχει αποκτήσει για τρίτη σχεδόν συνεχόμενη δεκαετία τους δικούς του θαμώνες. Στην προνομιακή του θέση μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά μυρωδάτο καφέ με τον χρόνο να μοιάζει να έχει σταματήσει στο ίδιο ανηφορικό σημείο της πόλης. Σημείο συνάντησης αναγνωρίσιμων μορφών της Κέρκυρας, φοιτητών, περαστικών αλλά και τουριστών, και διατηρεί ένα ιδιαίτερο αλλά και ανεπιτήδευτο στυλ.

Θεμιστοκλέους Κοτάρδου 42, τηλ. 26610 31009
 
ΕΜΕΡΑΛ



Η ιστορία του ΕΜΕΡΑΛ ξεκίνησε το 1977 όταν πρωτοζυμώθηκε για την οικογένεια μοσχομυριστό ψωμί και μοναδικής ποιότητας τσουρέκια. Πέρα όμως από σταθμό απόλαυσης σήμερα αποτελεί σταθμό του καλού καφέ σε συνδυασμό με ένα σωρό από τα φρεσκότατα καλούδια  για ένα πλήρες και ζηλευτό πρωινό για κάθε γούστο. Όλα καλοφτιαγμένα σε συνδυασμό με φρεσκοκομμένο καφέ το πρωί θα έλεγε κανείς ότι μπορείτε να αποσυνδέσετε την απόλαυση από τις ενοχές!

10 χιλ. Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας, Τζάβρος, τηλ. 26610 91780
Πλατεία Σαρόκο - Γ. Θεοτόκη 31, τηλ. 26610 32242