Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για την κινητοποίηση για την Υγεία

ΣΥΡΙΖΑ
10 Ιανουαρίου 2023 / 14:32

«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες Κερκυραίους και Κερκυραίες που κάτω από βροχή συμμετείχαν - Είναι προφανές ότι αυτή η συγκέντρωση δεν πρέπει να είναι η τελευταία»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση για την κινητοποίηση των Κερκυραίων το βράδυ της Δευτέρας, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας:

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες Κερκυραίους και Κερκυραίες που κάτω από βροχή συμμετείχαν χθες στην κινητοποίηση για την διάσωση του Νοσοκομείου Κέρκυρας και την αναβάθμιση των μονάδων Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας του νησιού.

Η εσπευσμένη διαρροή της αντικατάστασης του Διοικητή δεν πτόησε, ούτε αυτή, τον κόσμο που θέλησε να δηλώσει με την παρουσία του την αγανάκτησή του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η νοσοκομειακή περίθαλψη στην Κέρκυρα.
Είναι προφανές ότι αυτή η συγκέντρωση δεν πρέπει να είναι η τελευταία.

Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώθηκε στο νόμο που η πλειοψηφία της ψήφισε στην Βουλή και έχει ως στόχο και αποτέλεσμα την διάλυση του Δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του, την αύξηση του κόστους περίθαλψης για τους πολίτες.

Ως εκ τούτου η αντικατάσταση του Διοικητή δεν προοιωνίζεται και αλλαγή πολιτικής. Το μόνο ίσως που μπορούμε να περιμένουμε είναι η εργασιακή ειρήνη, η συνεννόηση και η συνεργασία μεταξύ της Διοίκησης, των εργαζομένων και του επιστημονικού προσωπικού.

Αυτό όμως που πρέπει να απαιτήσουμε και να επιμείνουμε για αυτό στις επόμενες κινητοποιήσεις είναι η πλήρης στελέχωση και η λειτουργία όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, καθώς επίσης και η εφαρμογή κινήτρων και διευκολύνσεων μισθολογικών, στεγαστικών και άλλων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Τα εργαλεία υπάρχουν, λείπει η πολιτική βούληση. Αυτήν δεν μπορούμε να την περιμένουμε από αυτήν την κυβέρνηση.

Για αυτό η μόνη λύση τόσο στο θέμα της Υγείας όσο και στα υπόλοιπα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, όπως η ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε «ημετέρους», η καθεστωτική διακυβέρνηση μέσω παρακολουθήσεων, η περιφρόνηση των θεσμών της Δημοκρατίας δεν είναι άλλη από την πολιτική ανατροπή. Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών δεν μπορεί να είναι άλλο από το αίτημα για δικαιοσύνη παντού.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ