Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας

Λαϊκή Συσπείρωση
10 Ιανουαρίου 2023 / 13:26

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ επισκέφτηκαν το δημοτικό Γηροκομείο και το Ορφανοτροφείο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας που λειτουργούν στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας πραγματοποίησε κατά τις γιορτινές μέρες αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλεξάνδρα Μπαλού και Μπάμπη Χαραλάμπους και τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Πιέρρη και Μυρσίνη Χαραλάμπους.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ επισκέφτηκαν το δημοτικό Γηροκομείο και το Ορφανοτροφείο του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας όπου προσέφεραν δώρα, συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές και αντάλλαξαν ευχές.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει: «Ευχαριστούμε πολύ τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας για την υπέροχη παρέα που μας πρόσφεραν με τα τραγούδια τους και το χιούμορ τους! Ευχαριστούμε τα παιδιά για τη χαρά που μας πρόσφεραν με τις αγκαλιές τους και τους χορούς τους! Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους για την φιλοξενία τους αλλά και για την προσπάθειά τους να παρέχονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε όσους φιλοξενούνται στις εν λόγω δομές καθώς και για την έγνοια τους για την αναβάθμισή τους.

Με τα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί βελτιώσεις στις υφιστάμενες δομές που διαμορφώνουν ένα ανθρώπινο και ζεστό περιβάλλον για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο, αναδεικνύεται η ανάγκη για ριζική αναβάθμιση των δομών και σύγχρονες υποδομές με επιστημονικά κριτήρια και αναλυτικά προγράμματα που να μπορούν να καλύψουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες που υπάρχουν σήμερα. Η προστασία των ηλικιωμένων και των παιδιών δεν μπορεί να αποτελεί άλλη μια «αρμοδιότητα» που πέρασε στους δήμους χωρίς να δίνονται οικονομικοί πόροι-υποδομές και το πολύτιμο προσωπικό που χρειάζεται. Ούτε φυσικά αποτελεί αρμοδιότητα των κάθε λογής Μ.Κ.Ο., ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ επιχειρηματιών «αλληλέγγυων και φιλάνθρωπων», αναπτύσσοντας έτσι ένα προβληματικό-επισφαλές ιδιωτικό δίκτυο παροχής υπηρεσιών, με προβληματικές πολιτικές αντιμετώπισης.

Οι τομείς της κοινωνικής πολιτικής αποτελούν ευθύνη του κράτους την οποία οφείλει να αναλάβει με την αύξηση της χρηματοδότησης, την δημιουργία σύγχρονων υποδομών και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων. Οι παραπάνω κοινωνικές δομές άλλωστε έχουν ανάγκη από εργαζόμενους που διαθέτουν εργασιακή εμπειρία, απαλλαγμένους από το καθεστώς ανασφάλειας και ομηρίας που τους επιβάλλεται μέχρι σήμερα, για να ικανοποιήσουν τις πραγματικές κοινωνικές λαϊκές ανάγκες. Η Περιφέρεια και ο Δήμος σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τα διοικητικά συμβούλια των δομών αυτών θα πρέπει αφενός να διεκδικούν από την εκάστοτε κυβέρνηση και αφετέρου και οι ίδιοι να κατευθύνουν κονδύλια από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαχειρίζονται στην στήριξη και αναβάθμιση των υποδομών κοινωνικής πολιτικής».