Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καλεί όλους τους φορείς στην κινητοποίηση για το Νοσοκομείο

ΣΥΡΙΖΑ
09 Ιανουαρίου 2023 / 08:52

«Πρώτοι, εδώ και πολύν καιρό έχουμε αναδείξει το θέμα, με συνεχείς ανακοινώσεις της Ομάδας Υγείας του κόμματος»

Η κινητοποίηση που οργανώνουν την Δευτέρα  δημοτικές παρατάξεις και των τριών δήμων είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα, για να εκφραστεί η αντίδραση των κερκυραίων στην κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και σε όλες τις μονάδες του ΕΣΥ στο νησί. Είναι αυτονόητη η συμμετοχή μας σε αυτήν και σε όποια άλλη κινητοποίηση οργανωθεί, με το δικό μας πλαίσιο θέσεων και αιτημάτων. 

Εξάλλου πρώτοι, εδώ και πολύν καιρό έχουμε αναδείξει το θέμα, με συνεχείς ανακοινώσεις της Ομάδας Υγείας του κόμματος ήδη από την εποχή της έξαρσης της πανδημίας, και με συνεχείς επερωτήσεις στη Βουλή, μέσω του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, τόσο για την κατάσταση του ΕΣΥ όσο και για τις πρακτικές της διοίκησης.

Συγχρόνως επισημάναμε από την πρώτη στιγμή ότι το θέμα της Υγείας στην Κέρκυρα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους τους φορείς και όχι μόνο αυτούς του νοσοκομείου. Ο εμπορικός σύλλογος, η εστίαση, οι φορείς του τουρισμού πρέπει να εκφραστούν και να πάρουν θέση.

Στα πλαίσια αυτά και προκειμένου να εκφραστούν με πληρότητα και ολοκληρωμένα οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
1. Καλούμε τον ΚερκυραΙκό λαό να συμμετέχει στην κινητοποίηση της Δευτέρας και σε όποιαν άλλη προκηρυχθεί τις επόμενες μέρες.
2. Καλούμε τα Μέσα Ενημέρωσης σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα στη 1.00 μμ στα γραφεία του κόμματος για την παρουσίαση των θέσεών μας.

Η υγεία και το ΕΣΥ νοσούν βαριά και στην Κέρκυρα και σε όλην την χώρα. Πριν ένα μήνα περίπου ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή ο νόμος που ενταφιάζει το ΕΣΥ στη χώρα και πολλοί, λαλίστατοι τώρα, δεν έδειξαν καμιά ευαισθησία ούτε θεώρησαν υποχρέωσή τους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις εναντίον της ψήφισής του.

Ούτε ίδρωσε το αυτί τους όταν επανειλημμένα στο παρελθόν έχουμε καταγγείλει τον αυταρχισμό και την αλαζονεία της διοίκησης του νοσοκομείου.

Μην μας κουνάνε λοιπόν τώρα που έρχονται εκλογές  το δάκτυλο. Και όσοι έσπευσαν ήδη να παρουσιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως απόντα, ας συμμαζευτούν, αν δεν θέλουν να γελοιοποιηθούν.