Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Φιλαρμονική «Καποδίστριας» καλωσόρισε το 2023

Συναυλία
08 Ιανουαρίου 2023 / 11:49

Με την εξ αναβολής εορταστική συναυλία της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αυλαία της συναυλιακής δραστηριότητας για το 2023 άνοιξε η Φιλαρμονική Ένωση "Καποδίστριας" το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, οπότε και πραγματοποιήθηκε τελικά η εξ αναβολής εορταστική συναυλία του μουσικού της σώματος. Την εν λόγω συναυλία, που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο, διεύθυνε ο αρχιμουσικός Μιχάλης Μιχαλόπουλος. 
                                                                                         
Το πρόγραμμα, που είχε αναλόγως εορταστικό χαρακτήρα, άνοιξε με το εμβατήριο Wien bleibt Wien του Johann Schrammel και συνεχίστηκε με τα Romance σε διασκευή του Willy Hautvast και Palladio του Karl Jenkins. Ακολούθησαν μια …μίξη χριστουγεννιάτικων μελωδιών με εκείνες του ραβελικού Bolero, στο Bolero de Noel της Suzanne Welters, το Stop the Cavalry του Jona Lewie και το Ode to Greensleeves σε προσαρμογή του Richard Saucedo. Το α΄ μέρος του προγράμματος έκλεισε με το The syncopated clock του Leroy Anderson, με soloist τον Μιχάλη Κόντη στα κρουστά.



ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Εν συνεχεία, ο νέος Πρόεδρος της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», Σπύρος Κοσκινάς, εκ μέρους και του Δ.Σ. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 18ης Δεκεμβρίου 2022, έδωσε ευχές για τη νέα χρονιά, ενώ ακολούθησε η βράβευση των νεαρών μουσικών της Φιλαρμονικής που διακρίθηκαν στον φετινό εσωτερικό διαγωνισμό της. Το α΄ βραβείο έλαβε ο Προκόπης Αλέγρης και το β΄ βραβείο ο Μιχάλης Κόντης, ενώ οι δυο τους μαζί και με τον Καλλίνικο Κόντη έλαβαν επιπλέον και βραβείο για την ανελλιπή συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της Φιλαρμονικής. Τα βραβεία επέδωσαν αντίστοιχα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου.

Το β΄ μέρος του προγράμματος άνοιξε και πάλι σε ρυθμούς εμβατηρίου με μία διασκευή του Mark Williams σε αποσπάσματα από έργα του John Philip Sousa μαζί με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, υπό τον τίτλο Santa meets Sousa. Ακολούθησαν κατά σειρά τα Bell Carol Rock, Santa Baby, Deck the halls with chips and salsa, Feliz Navidad και All I want for Christmas is you. Η συναυλία ολοκληρώθηκε με το The happy cyclist του Ted Huggens, με soloists τους Μιχάλη Κόντη και Προκόπη Αλέγρη.
 
 ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ