Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Μαρίας Δρυ και Άντζελας Ρίγγα στις Γωνιές Ανακύκλωσης του Βορρά

ανακύκλωση
06 Ιανουαρίου 2023 / 17:11
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η συνάντηση αφορούσε συνολικά στην ενημέρωση των ως άνω δημοτικών συμβούλων για την δράση της Ανακύκλωσης, το δίκτυο των οργανωμένων γωνιών ανακύκλωσης 4 ρευμάτων και γενικά την πολιτική που ακολουθείται στον τομέα αυτό από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενημερωτική συνάντηση είχε η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος Κοινωνικής πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  Σπυριδούλα Κόκκαλη  με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων «ΚΕΡΚΥΡΑ 180» κα Μαρία Δρυ και την δημοτική σύμβουλο από την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Φωνή - Δημότες για η διαφάνεια» κα Άντζελα Ρίγγα, λίγο πριν εκπνεύσει το 2022.

Η συνάντηση αφορούσε συνολικά στην ενημέρωση των ως άνω δημοτικών συμβούλων για την δράση της Ανακύκλωσης , το δίκτυο των οργανωμένων γωνιών ανακύκλωσης 4 ρευμάτων και γενικά την πολιτική που ακολουθείται στον τομέα αυτό από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. 

Η Αντιδήμαρχος ανέλυσε το στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για την ολοκληρωμένη  διαχείριση απορριμμάτων και την αποφασιστική προοδευτική πορεία που έχει επιτευχθεί στον τομέα από την έναρξη της προσπάθειας.

Υπογράμμισε τη σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αξία της ανακύκλωσης, και τα αποτελέσματα που επιφέρει η ολοκληρωμένη εκστρατεία, ενώ σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ενίσχυσης της, είναι η λειτουργία των 160 και μία γωνιών.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας έχει  υιοθετήσει πλέον μια στάση ζωής που θέτει ψηλά την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος, των πολιτών, της δημόσιας υγείας. 
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στις γωνιές ανακύκλωσης στην Αχαράβη, στις Λούτσες και στην Παλιά Περίθεια.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.