Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρήξη στην ΕΠΟ - χωρισμένη πλέον σε δυο κομμάτια

ΕΠΟ
30 Δεκεμβρίου 2022 / 11:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Όλα απρόβλεπτα πλέον - κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μια ΕΠΟ που ήλθε με τη σημαία της εξυγίανσης, αλλά τα έχει κάνει θάλασσα, μια την Ομοσπονδία στην οποία ανήκουν τα περισσότερα αθλητικά σωματεία της χώρας και που συνήθως «έβλεπε το ποδόσφαιρο με χρωματιστά γυαλιά, κόκκινα, πράσινα, κίτρινα, μαύρα».

Η παντοκρατορία του Ολυμπιακού έπεσε το 2016, ανέλαβε την ΕΠΟ διοίκηση που «έλεγχε» ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ δίπλα και φτάσαμε στο σήμερα να είναι δυο κομμάτια πλέον η Ομοσπονδία, από τη μια «οι του ΠΑΟΚ» και από την άλλη «οι της ΑΕΚ». Μην ξεχνάει κανείς ότι ο Θ. Ζαγοράκης που είχε εκλεγεί το Μάρτη του 2021 πρόεδρος, με καθολική υποστήριξη (πήρε 66 στις 68 ψήφους) , αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από λίγους μήνες λόγω των καταστάσεων που επικρατούσαν και ανέλαβε εδώ και κάτι μήνες ο Μπαλτάκος, του οποίου τα γεγονότα δείχνουν ότι η καρέκλα «πριονίζεται».

Στην τελευταία συνεδρίαση την Πέμπτη 29/12 έγιναν φοβερά πράγματα, είναι ολοφάνερο το σχίσμα, ο εκτελεστικός διευθυντής Ι. Φιλιππούσης με 8 συμβούλους (Λεουτσάκος, Αλεξίου, Παπαχρήστος, Θωμαϊδης, Διακοφώτης, Δανιήλ, Τζαφέρης και Δημητρίου – αυτοί πρόσκεινται στην ΑΕΚ) απείχαν από τη συνεδρίαση της Ε.Ε., με σκοπό να ματαιωθεί και να πάρει το μήνυμα ο πρόεδρος Τ. Μπαλτάκος. Από την άλλη οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ ήταν παρόντες και με την παρουσία του Ε. Μαρινάκη, β΄ αντιπροέδρου της ΕΠΟ ήταν εννέα, οπότε υπήρξε απαρτία και το συμβούλιο έγινε.

Επειδή το καταστατικό της ΕΠΟ αναφέρει ρητά ότι μια από τις αρμοδιότητες του έμμισθου CEO της ΕΠΟ, Ι. Φιλιππούση, είναι η παρακολούθηση των συνεδριάσεων της Ε.Ε. αλλά αν και ήταν στο κτίριο (όπως λέγεται) δεν εμφανίστηκε, ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Ε. Μαρινάκης είπε στον Μπαλτάκο «Ο Φιλιππούσης είναι υπάλληλος, γιατί δεν είναι εδώ, ενώ βρίσκεται 100 μέτρα μακριά; Αυτός είναι σοβαρός λόγος απόλυσης και πρέπει να επιληφθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ», με τον Μπαλτάκο να του απαντά «Αν θέλετε φέρτε το εγγράφως ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε.».

Ακόμα ο Ε. Μαρινάκης είπε στον πρόεδρο της ΕΠΟ «Όταν εγώ φώναζα ότι έπρεπε να γίνει διεθνής διαγωνισμός για τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή δεν με ακούγατε και φέρατε αυτήν τη ρόμπα», με τον Μπαλτάκο να του απαντάει «έχετε δίκιο» για το θέμα του διαγωνισμού.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως διοικείται το ποδόσφαιρο σήμερα, πως ο ορκισμένος εχθρός του Μπαλτάκου (που ουκ ολίγες φορές τον έχει λοιδορήσει, για τις αποφάσεις του), Ε. Μαρινάκης ήταν εκεί και πήρε θέσεις για όλα. Μιλάμε για το σήμερα στην ΕΠΟ, γιατί κάποιοι θα θυμηθούν παλιότερα τι γινόταν, αλλά όταν πάμε να αλλάξουμε μια κατάσταση την αλλάζουμε προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο.

Στην ΕΠΟ, όλα είναι απρόβλεπτα πλέον και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις. Για την ιστορία να σημειώσουμε, ότι η ΕΠΣ Κέρκυρας έχει προσκαλέσει δυο φορές και ήλθε στο νησί το 2022, τον κ. Ι Φιλιππούση, χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια