Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δέματα με είδη ανάγκης από τον Μητροπολίτη στους κρατούμενους των Φυλακών Κέρκυρας

Νεκτάριος
22 Δεκεμβρίου 2022 / 13:21

Επισκέφθηκε και ευλόγησε τα κελιά τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις Δικαστικές Φυλακές της Κέρκυρας επισκέφθηκε και φέτος όπως κάθε χρόνο ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος στο πλαίσιο των επισκέψεών του ενόψει της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων , προσφέροντας δέματα με ρουχισμό, είδη υγιεινής και άλλα προσωπικά αναγκαία ως και τηλεκάρτες επικοινωνίας στους φυλακισμένους.

Είχε συνάντηση με την διεύθυνση και τους υπαλλήλους των φυλακών και επισκέφθηκε μια προς μια τις ακτίνες των κρατουμένων καθώς ευλόγησε και τα κελιά τους.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης «ο κ. Νεκτάριος  θα ήθελε να σημειώσει είναι ότι οι φυλακές έχουν πρότυπο γυμνάσιο και λύκειο που οι φυλακισμένοι έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στις ανακαινισμένες με την τελευταία τεχνολογία διδακτικές αίθουσες καθώς και τον Ιερό Ναό, όπου δυο εντεταλμένοι Ιερείς τελούν ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες για τους κρατουμένους.



Ο Σεβασμιώτατος μίλησε εγκάρδια και ενθαρρυντικά καθώς τους υπενθύμισε ότι το σφάλειν είναι ανθρώπινον το μετανοείν είναι θείον. Καμία αμαρτία και κανένα σφάλμα δεν κρατάει ο Θεός εάν πραγματικά μας βλέπει μετανοούντας, ευχήθηκε επιπλέον σύντομα να τελειώσει η δοκιμασία τους και να επιστρέψουν ελεύθεροι στα σπίτια και τις εργασίες τους. Εκτός από τα υλικά δέματα προσέφερε σε όλους και από μια εικόνα – κάρτα της γεννήσεως του Κυρίου μας όπου αναγράφονται και οι ευχές του.




Σε φιλανθρωπικά ιδρύματα

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε μονάδες ηλικιωμένων ως το Γηροκομείο του Δήμου Κερκύρας, το Γηροκομείο της Καθολικής Εκκλησίας και άλλες μονάδες. Χρειάζεται να σημειωθεί ότι της Ιεράς Μητροπόλεως το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων όπως κάθε χρόνο την κυριώνυμη ημέρα της εορτής των Χριστουγέννων επισκέπτεται ο Σεβασμιώτατος, προσφέρει δώρα, τραγουδούν με τους τροφίμους τα κάλαντα και παρακάθεται και εις γεύμα των Χριστουγέννων.

 

Σε όλες τις μονάδες των υποδέχτηκαν με χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία οι τρόφιμοι των ιδρυμάτων και μαζί τους αντάλλαξε σκέψεις και τους ενίσχυσε ηθικά και πνευματικά».