Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ το "λουκέτο" στο Χαμόγελο του Παιδιού της Κέρκυρας

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ το

Με ερώτηση των βουλευτών Λ. Κανέλλη, Ν. Παπαναστάση και Ν. Καραθανασόπουλου προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

20
Δεκεμβρίου / 2022

ΑΘΗΝΑ. Στο κοινοβούλιο έρχεται από το ΚΚΕ το κλείσιμο του Χαμόγελου του Παιδιού στους Μαγουλάδες, με ερώτηση των βουλευτών Λ. Κανέλλη, Ν. Παπαναστάση και Ν. Καραθανασόπουλου προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

Η απόφαση δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία” αλλά είναι το αποτελέσματα μιας πολιτικής, σύμφωνα με την οποία το κράτος αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο παιδί χωρίς οικογένεια, στο κακοποιημένο παιδί. Αρνείται να δημιουργήσει σύγχρονες, δημόσιες δομές που θα λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα με επιστημονικά κριτήρια και αναλυτικά προγράμματα, γιατί μετράει τις ανάγκες αυτών των παιδιών με τη λογική του “κόστους-οφέλους”. Η προστασία του παιδιού κοστίζει για το κράτος και έτσι οι διάφοροι ιδιώτες, η εκκλησία και οι ΜΚΟ καλύπτουν αθρόα αυτό το κενό. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής στο χώρο της παιδικής προστασίας είναι τελικά τα παιδιά να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης στις «Κιβωτούς του τρόμου» ή μοχλός πίεσης στα χέρια των προέδρων των διαφόρων ΜΚΟ στα διάφορα παιχνίδια με την κυβέρνηση για την νομή της πίτας στην “προστασία του παιδιού” και τελικά, οι ανάγκες τους, σε καμία περίπτωση, να μην καλύπτονται.

Η παραπάνω εξέλιξη, με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι δεν μπορεί το παιδί χωρίς οικογένεια το κακοποιημένο και απροστάτευτο παιδί, άνθρωποι που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους (βαριά ανάπηροι, ηλικιωμένοι) να είναι στα χέρια των διαφόρων ιδιωτών και των διαφόρων ΜΚΟ, πέρα και έξω από την ευθύνη του κράτους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε το κράτος να εγγυηθεί ότι τα παιδιά και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στον μέχρι τώρα τόπο διαμονής τους, σε δομή που θα λειτουργεί με όρους ασφάλειας, πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα, σύμφωνα με τις ανάγκες, την ηλικία και τις ιδιαιτερότητές αυτών των παιδιών. Στελεχωμένη με όλο το αναγκαίο προσωπικό που θα είναι πλήρως εξασφαλισμένο.