Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας Δικηγορικού Συλλογου Κερκυρας και Ιονίου Πανεπιστημίου

Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας
20 Δεκεμβρίου 2022 / 14:30

Προβλέπει συνεργασία σε ερευνητικό και σε επιστημονικό επίπεδο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μετά από επαφές αρκετών μηνών.
 

Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε τα Γραφεία του Δικηγορικού Συλλογου ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, όπου και υπεγράφη η έγγραφη συμφωνία των δυο φορέων.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου επίσης παρέστησαν ο Αντιπρύτανης Ευσταθιος Μάκρης, ο νομικός σύμβουλος (και μελος του ΔΣΚ) Σπυρος Δραγομανοβιτς και η καθηγήτρια Τέχνης και Δικαίου (και μελος του ΔΣΚ) Σοφια Πασχου. 


Τον ΔΣΚ εκπροσώπησε ο Προεδρος του Γιαννης Κοντος, ενώ παρέστησαν και τα μέλη του ΔΣ του Συλλογου κ.κ. Παπαδατος, Βουσολινος, Βαρθολομαιος, Αλυσανδρατος & Παπαδόπουλος. 


Οι δυο φορείς συνεργάζονται, από σήμερα, εμπράκτως, ουσιαστικά, αλλά και τυπικά για πρώτη φορά, υπό την συναίσθηση ότι έχουν, από κοινού, πολλά να προσφέρουν σε ερευνητικό και σε επιστημονικό επίπεδο, που θα συμβάλει στην πρόοδο του τόπου μας. 


Το Μνημόνιο που υπεγράφη, προβλέπει συνεργασία σε τομείς μελέτης, έρευνας, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, ιστορικής έρευνας, κοινωνικής προόδου, ψηφιακής οικονομίας, αειφόρου ανάπτυξης, προστασίας περιβάλλοντος, σε κοινές ερευνητικές - επιστημονικές - εκπαιδευτικές & καλλιτεχνικές η πολιτιστικές δράσεις, με δημιουργία ομάδων εργασίας, ερευνητικών ομάδων, ημερίδων, εκδηλώσεων, στρογγυλων τραπεζιών κλπ.


Ο ΔικηγορικόςΣύλλογος επισημαίνει: «Είμαστε σίγουροι ότι σήμερα εγκαινιάζεται μια νέα εποχή, αφού ο ΔΣΚ, με την μακρά ιστορία και διαδρομή που τον περιβάλλει, «αδελφοποιειται» με το ΙΠ που είναι ο πνευματικός και μορφωτικός πυλώνας του τόπου μας. 


Θελουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρύτανη του ΙΠ κ. Φλώρο για το αποτέλεσμα αυτό, ενώ ξεχωριστές ευχαριστίες ανήκουν στον συνάδελφο - μελος του ΔΣΚ και Νομικο σύμβουλο του ΙΠ κ. Σπύρο Δραγομανοβιτς, του οποίου ιδέα ήταν η υλοποίηση της συνεργασίας αυτής και ο οποίος συνεισέφερε τα μέγιστα στην σύνταξη του περιεχομένου της μεταξύ μας συμφωνίας».