Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες από Ωδείο Κέρκυρας & Παλαιά Φιλαρμονική

Ωδείον Κέρκυρας
20 Δεκεμβρίου 2022 / 10:54

H συναυλία του Ωδείου θα γίνει στην Αναγνωστική και της Παλαιάς στο κτίριό της, στην Νικ. Θεοτόκη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τις συναυλίες των μικρών μαθητών των σχολών τους αποχαιρετούν σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα το 2022, το Ωδείο Κέρκυρας και η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας.

Το Ωδείο Κέρκυρας

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη μαθητική συναυλία του Ωδείου Κέρκυρας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Θα συμμετάσχουν σε αυτή μαθητές των Σχολών Πιάνου (από τις Τάξεις των Έλλης Γλαρού, Ευδοξία Δαρλοπούλου, Νάσιας Ζερβοπούλου, Μαρίας Καλουτσάκη, Πέτρου Κοσμά, Χριστίνα Κουκκουλλή, Σωτήρη Λουίζου και Μαρίας Πίκουλα), Κιθάρας (από τις Τάξεις των Γιάννη Γεωργίου, Γιάννη Γισδάκη και Μαγαδαληνής Καπατασίδου), Βιολιού (Τάξη Εύας Παπά), Τρομπέτας (Τάξη Αναστάσιου Ασπιώτη) και Μπουζουκιού (Τάξη Αλέξανδρου Γκίνη) του Ωδείου.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Ωδείο Κέρκυρας πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο και την καθιερωμένη εορταστική συναυλία των μουσικών του συνόλων, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Κέρκυρας της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA. Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, στο περιθώριο της συναυλίες συγκεντρώθηκε από τους πολίτες αλλά και από αρκετές επιχειρήσεις του νησιού, σημαντική ποσότητα τροφίμων η οποία και παραδόθηκε ήδη στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της.

Η Παλαιά Φιλαρμονική

Μετά και από τις πρόσφατες συναυλίες του Μουσικού της Σώματος (3 & 12 Δεκεμβρίου, τιμώντας τον Νικόλαο Χαλικιόπουλο Μάντζαρο και τον Πολιούχο Άγιο Σπυρίδωνα, αντιστοίχως), σε εορταστικό κλίμα συνεχίζεται η συναυλιακή δραστηριότητα και της Παλαιάς Φιλαρμονικής.
Έτσι, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η μαθητική συναυλία με σύνολα πνευστών και κρουστών των Σχολών της, καθώς και με την Πίκολο Μπαντίνα της, υπό τη διεύθυνση του υπαρχιμουσικού Σπύρου Κακαρούγκα.
Την επομένη, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί και η αντίστοιχη συναυλία της Πίκολο Ορχήστρας και της Μαθητικής Ορχήστρας της Παλαιάς Φιλαρμονικής, υπό τη διεύθυνση της Φλώρας Κλήμη.
Αμφότερες οι χριστουγεννιάτικες αυτές μαθητικές συναυλίες θα λάβουν χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της Παλαιάς Φιλαρμονικής, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ώρα έναρξης 19.00.