Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

΄Αλσος Γαρίτσας: Σήμανε το τέλος της πίστας σκέιτ

Άλσος Γαρίτσας
20 Δεκεμβρίου 2022 / 10:14

Η Δήμαρχος και ο Σύλλογος έφθασαν σε συνεννόηση, ώστε να υπογραφεί κοινή ανακοίνωση που βάζει, τρόπον τινά, ένα τέλος στις "εχθροπραξίες"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σβήνεται τελικά από το χάρτη της ανάπλασης του Άλσους Γαρίτσας, η πίστα σκέιτ, μετά από τις πολύμηνες κοινωνικές αντιδράσεις που πυροδότησαν διαμάχες μεταξύ κατοίκων, δημοτικών συμβούλων και της δημοτικής αρχής.

Μολονότι η Διαχειριστική Αρχή που έχει στα χέρια της τον σχεδιασμό για την απορρόφηση της σχετικής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, δεν έχει ακόμα ενημερωθεί επισήμως για αλλαγή σχεδίου, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στην "Ε" ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα του Συλλόγου που θα οδηγήσει και στην υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη τον περασμένο Μάρτη.

Μάλιστα η Δήμαρχος και ο Σύλλογος έφθασαν κατόπιν διαβούλευσης σε συνεννόηση, ώστε να υπογραφεί κοινή ανακοίνωση που βάζει, τρόπον τινά, ένα τέλος στις "εχθροπραξίες" σε ένδειξη καλής θέλησης και από τις δύο πλευρές. 

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι η "φόρμουλα" που θα βρεθεί για να μην τιναχθεί στον αέρα η χρηματοδότηση.  

Εκτός από την πίστα σκέιτ, που αποτελούσε και τον μεγάλο σκόπελο στην υπόθεση, ο Σύλλογος είναι επιπλέον ικανοποιημένος από τη δέσμευση ότι δεν θα κοπούν υγιή, παρά μόνον ξερά και άρρωστα δέντρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σύλλογος Γαρίτσας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τη Δήμαρχο σήμερα το μεσημέρι και η κοινή ανακοίνωση αναμένεται σύντομα, πιθανότατα και μέσα στην ημέρα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ